Премиерът на Швеция Стефан Льовен изглежда не успя да осуети

...
Премиерът на Швеция Стефан Льовен изглежда не успя да осуети
Коментари Харесай

Премиерът на Швеция напът да загуби вот на недоверие

Премиерът на Швеция Стефан Льовен наподобява не съумя да осуети избор на съмнение в понеделник, който евентуално ще изгуби, откакто Лявата партия отхвърли оферти от него компромис за нова система за установяване на наемите за жилища, съобщи Ройтерс.

По-рано през днешния ден Льовен предложи компромис, предусещащ съответните страни в пазара на недвижими парцели да работят за реализиране на съглашение за нов модел за установяване на наемите за новите жилища.

„ Даваме опция на сътрудниците да намерят решение. Сега чакаме другите политически партии да проявят отговорност и да не вкарват Швеция в политическа рецесия “, сподели Льовен на конференция в Стокхолм.

Предложението му обаче бързо бе отхвърлено от Лявата партия.

„ Една от страните договаря с оръжие, ориентирано към главата ѝ “, съобщи водачът на лявата партия Нуши Дадгостар пред Шведското радио. „ Вървим към избор на съмнение. Обезпокояващо е, че те са толкоз решени да вдигнат наемите на хората “, сподели още тя.

Швеция има строга система за групово договаряне при определянето на наемите. Десноцентристките партии от много време се пробват да смекчат разпоредбите и да разрешат на пазара да дефинира цената на наемите на новоизградените жилища, което би засегнало към 1% от жилищата в страната.

По-рано тази седмица опозиционната партия „ Шведски демократи “ изиска избор на съмнение, плануван за понеделник. Льовен евентуално ще го изгуби, откакто Лявата партия отдръпна поддръжката си за държавното управление поради препоръчаното облекчение на разпоредбите за установяване на наемите на новите жилища, отбелязва Ройтерс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР