Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски заяви, че измененията на

...
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски заяви, че измененията на
Коментари Харесай

Сев. Македония се зарече да гони до дупка санкционираните по закона Магнитски

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски съобщи, че промените на Закона за ограничаващите ограничения ще обзет македонски жители, които са глобени съгласно законодателството на Съединени американски щати и Англия.

По думите на Ковачевски законът ще значи сходство с македонското законодателство и въз основа на него лицата ще могат да бъдат преследвани, да бъдат предоставяни доказателства от страните, които са създали глобите в сходство с техните закони и доказателствата, с които разполагат. Това, както споделя македонският министър председател, е и искане на интернационалната общественост, тъй като РСМ е член на НАТО.

" НАТО не е единствено да сложиш знамето и да видиш, че си страна членка на НАТО, а има и стандарти, които би трябвало да бъдат изпълнени, и ние към този момент отговаряме на стандартите в огромна част от институциите. Един от стандартите ще бъде този ", уточни министър-председателят.

Що се отнася до това дали лицата и фирмите, включени в черния лист на Съединени американски щати, ще бъдат лимитирани да вземат участие в държавни търгове, Ковачевски съобщи, че все още не може да отговори.

" Вече показах мнението си, че за лицата, които са глобени от най-големия ни стратегически сътрудник - Съединени американски щати, би трябвало да бъдат глобени и в нашата страна, като се има поради, че не може сутринта да се хвалим, че сме най-хубави другари със Съединени американски щати, а следобяд да вършим всичко против тях ", сподели Ковачевски.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР