Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски публично нападна България по

...
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски публично нападна България по
Коментари Харесай

Грандиозен скандал в Рейкявик: Премиерът на Северна Македония сравни България с нападналата Украйна Русия

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски обществено атакува България по време на Срещата на върха на Европа. На форума е и българският вицепрезидент Илияна Йотова, която преди него имаше изявление за отношението на РСМ към българите.
 
Системното потъпкване на правата на българите в Република Северна Македония показа вицепрезидентът Илияна Йотова на общия спор " Обединени за Европа ", който се организира в границите на IV Среща на Съвета на Европа в Рейкявик, Исландия.
 
В подтекста на главните правила на организацията за ценене на човешките права вицепрезидентът напомни поредицата от случаи на експанзия против хора поради декларираната им българска еднаквост, както и приемането на специфичния закон против сдруженията.
 
" Начинът на говорене, необятно употребен от България по отношение на Северна Македония, за жалост, доста прилича говоренето на Руската федерация за Украйна. Неприемливо е погрешни и безпочвени обвинявания да се употребяват злонамерено за политически цели в този решителен миг за историята на Европа ", сподели той.
 
" Северна Македония е интернационално приета за сполучлив образец за функциониращо мултиетническо общество и народна власт. Всички интернационалните правозащитници в отчетите си удостоверяват този факт. Обвиненията, отправени на тази среща от представителя на България, са изцяло безпочвени и идват от страна, която демонстрира пренебрежение към решенията на Европейския съд за правата на индивида и към стандартите на Съвета на Европа за човешки права ", сподели Ковачевски, представен от Българска национална телевизия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР