Премиерът на регионалното правителство на Каталуния Карлес Пучдемон заяви, че

...
Премиерът на регионалното правителство на Каталуния Карлес Пучдемон заяви, че
Коментари Харесай

Премиерът на Каталуния поиска международно посредничество за кризата

Премиерът на районното държавно управление на Каталуния Карлес Пучдемон съобщи, че е належащо интернационално ходатайство за рецесията сред Мадрид и района, съобщи Франс прес.

"Имаме потребност от наличието на трета страна ", съобщи Пучдемон на конференция в Барселона. Той акцентира че с цел да бъде дейно, посредничеството би трябвало да бъде интернационално и изрази вяра, че ситуацията ще се успокои.

Освен това каталунският министър председател изиска изтеглянето на всички полицейски сили, ситуирани от Мадрид в самостоятелния район. Регионалното държавно управление е взело решение "да изиска изтеглянето на всички полицейски сили, ситуирани в Каталуния ", визирайки испанската национална полиция и Гражданската армия, заяви Пучдемон, представен от ДПА.
Регионалният министър председател добави, че ще бъде основана специфична комисия за следствие на полицейското принуждение през уикенда, при което пострадаха 893 души. Четирима от тях към момента са в болница, като двама са в сериозно положение.

Пучдемон удостовери, че на следващия ден ще бъде проведен митинг в поддръжка на независимостта. Според него "няма други разновидности ", с изключение на използването на резултатите от референдума, който беше извоюван от сепаратистите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР