Премиерът на Нова Зеландия Крис Хипкинс, преди официалното си пътуване

...
Премиерът на Нова Зеландия Крис Хипкинс, преди официалното си пътуване
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия не е съгласен с Байдън, че Си Цзинпин е диктатор”

Премиерът на Нова Зеландия Крис Хипкинс, преди формалното си пътешестване до Китай в края на този месец, съобщи през днешния ден, че не е склонен с мнението на американския президент Джо Байдън, че китайският водач Си Цзинпин е деспот, съобщи Ройтерс.

" Не. Формата на ръководство, която има Китай, е въпрос, засягащ единствено китайския народ ", сподели Хипкинс пред кореспонденти.

Запитан от кореспондент дали китайският народ има право на глас във тази форма на ръководство, Хипкинс отговори: " Ако желаят да трансформират системата си на ръководство, това е техен въпрос. "

Планирано е Хипкинс да посети Китай от 25 до 30 юни, отпред на комерсиална делегация, която включва представители на някои от най-големите новозеландски компании. Той ще се срещне със Си Цзинпин, премиера Ли Цян и с ръководителя на непрекъснатия комитет на Общокитайското заседание на народните представители Чжао Лъцзи.

Китай реагира на казаното от Байдън като съобщи, че забележките са неуместни и са провокация, ненадейно експлоадиране на неприязън след опитите на двете страни да понижат търканията.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР