Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху разпореди на Министерството на външните

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху разпореди на Министерството на външните
Коментари Харесай

Израел последва САЩ

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху разпореди на Министерството на външните работи да приготви излизане на страната от ЮНЕСКО дружно със Съединени американски щати, оповестиха от канцеларията на премиера.

Същият съвет даде и посланикът на Израел в ЮНЕСКО Кармел Шама Коен. „ До през днешния ден бях на мнение, че не би трябвало да излизаме от ЮНЕСКО, без значение от нейните безумни решения. Сега обаче, откакто Съединени американски щати излизат, основно поради преследванията на Израел в ЮНЕСКО, мисля, че и ние би трябвало да излезем с тях незабавно”, написа дипломатът в своята Фейсбук страница. Той акцентира, че това е негово персонално мнение и че окончателната дума има министър председателят на Израел, който съгласно Коен има „ по-широка и детайлна картина” върху процеса.

Две са аргументите за излизането на Съединени американски щати от организацията. Едната е, че по този метод държавното управление на Щатите се пробва да спести средства от бюджета, а другата е позицията на ЮНЕСКО по отношение на Израел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР