Премиерът на Италия Джорджия Мелони разкритикува решението на Русия да

...
Премиерът на Италия Джорджия Мелони разкритикува решението на Русия да
Коментари Харесай

Използването на зърното като оръжие е престъпление срещу човечеството

Премиерът на Италия Джорджия Мелони разкритикува решението на Русия да не удължава съглашението, подписано с посредничеството на Организация на обединените нации, което разреши на Украйна да изнася зърно по време на войната, провокирана от нашествието на Москва, съобщи италианската новинарска организация АНСА.

„ Решението на Русия да прекъсне съглашението за експорт на зърно е следващото доказателство за това кой е другар и кой е зложелател на най-бедните страни “, сподели Мелони.

„ Лидерите на страните, които не желаят да вършат разлика сред нападател и атакуван, би трябвало да се замислят “, добави тя.

„ Използването на суровината, която изхранва света, като оръжие е следващото закононарушение против човечеството “, зави министър-председателят на Италия.

Вицепремиерът и министър на външните работи на Италия Антонио Таяни съобщи през вчерашния ден, че Италия и нейните интернационалните сътрудници работят по различни решения, откакто Русия реши да приключи договорката.

„ Липсата на храна в Африка визира всички нас “, написа Таяни в Туитър.

„ Силно сме обезпокоени, че Русия приключи съглашението за зърното. Вече работим за различни решения “, уточни той.

„ Въпросът ще бъде прегледан на срещата на върха за продоволствената сигурност в Рим на 24 юли, която организирахме дружно с Организация на обединените нации “, осведоми първият посланик на Италия.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че милиони хора ще платят цената на отдръпването на Русия от съглашението.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР