Премиерът на Италия Джорджа Мелони съобщи, че 19 италиански граждани

...
Премиерът на Италия Джорджа Мелони съобщи, че 19 италиански граждани
Коментари Харесай

Мелони призова Европа да не отслабва общата си подкрепа за Украйна, докато засвидетелства солидарност с Израел

Премиерът на Италия Джорджа Мелони заяви, че 19 италиански жители не престават към момента да чакат да бъдат  изведени от линията Газа.
 
Мелони заяви това по време на тирада пред Народното събрание на Италия по отношение на идното й присъединяване в срещата на върха на Европейски Съюз на следващия ден и в петък. По-рано през седмицата италианският външен министър Антонио Таяни заяви, че в линията Газа остават блокирани общо 19 италианци, измежду които дами и деца, напомня италианското издание " Оупън онлайн ".
 
В речта си пред парламентаристите Мелони също по този начин съобщи, че Европа не би трябвало да отслабва общата си поддръжка за Украйна, до момента в който засвидетелства взаимност с Израел след опустошителната офанзива на " Хамас " против еврейската страна, осъществена на 7 октомври.
 
В същото изявление италианският министър председател съобщи, че поддържа основаването на военноморска задача на Европейски Съюз, която да патрулира около морските граници на блока за въздържане на противозаконната миграция през Средиземно море от Северна Африка. " Италия ще поддържа основаването на европейска военноморска задача, в съглашение и съдействие с управляващите на северноафриканските страни ", съобщи Мелони.
 
Тя добави, че Италия желае Европейски Съюз да усили средствата разполагаем за битката с всеобщата противозаконна миграция в бюджетната си рамка за интервала 2021-2027 година
 
Мелони прикани Европейски Съюз и да стартира да ползва съглашението с Тунис за въздържане на потеглянията на мигранти от северноафриканската страна към Европейски Съюз.

Източник: БТА
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР