Премиерът на Ирландия Лео Варадкар обяви, че страната се подготвя

...
Премиерът на Ирландия Лео Варадкар обяви, че страната се подготвя
Коментари Харесай

Ирландия сериозно се подготвя за Брекзит без споразумение

Премиерът на Ирландия Лео Варадкар разгласи, че страната се приготвя за Брекзит без съглашение " със същата съвестност ", с която преглежда подготовката за сюжета, при който съглашението на английския министър председател Тереза Мей бъде утвърдено.

Ирландският министър председател посочи, че при положение на Брекзит без договорка, Мей ще изиска позволение от Европейския съюз да поддържа компании отвън разпоредбите за държавната помощ. Той също по този начин признал, че разговарял с немския канцлер Ангела Меркел и че двамата са се разбрали да " поддържат съглашението ", реализирано с Англия.

Според Варадкар Европейски Съюз се е съгласил да даде спомагателни гаранции на Англия, само че няма да промени актуалното съглашение.

По-рано министърът на земеделието и храните Майкъл Крийд съобщи, че Дъблин ще изиска от Брюксел " стотици милиони " евро помощи при положение на корав Брекзит.

Междувременно английският парламент би трябвало да гласоподава истинското съглашение, подписано от английския министър председател, през идната седмица
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР