Премиерът на Ирак Адел Абдел Махди потвърди, че е получил

...
Премиерът на Ирак Адел Абдел Махди потвърди, че е получил
Коментари Харесай

Премиерът на Ирак опроверга Пентагона

Премиерът на Ирак Адел Абдел Махди удостовери, че е получил това, което Съединени американски щати съобщи, че е план на писмо, описващо стъпките, които американските войски ще подхващат, с цел да " излязат " от Ирак, съобщи БГНЕС.
Пентагонът съобщи, че неподписана версия на писмото е изпратена по простъпка, само че иракският министър председател оспори това изказване.
На съвещание на кабинета, излъчено във вторник вечерта, Абдел Махди съобщи, че е получил подписани и преведени копия в 20:00 локално време в понеделник.
В писмото се разисква " предислоцирането за евакуиране от страната. Изразите бяха доста ясни ", сподели той.
Иракският министър председател съобщи, че предварителните версии, получени на арабски и британски език, съдържали неточност в превода, тъй че службата му поискала промяна от американската войска и новите версии бяха изпратени съответно.
" Това беше публично писмо, написано по подобен метод ", сподели Абдел Махди пред министрите.
„ Това не е лист хартия, изпаднал от принтера или достигнал до нас по съвпадане “, сподели той.
Агенция Франс Прес получи копие от писмото късно в понеделник и удостовери достоверността му както с американски, по този начин и с иракски представители.
В него ръководителят на оперативната група - Ирак на Съединени американски щати бригаден военачалник Уилям Сили осведоми своите иракски сътрудници, че американските войски се готвят да изоставен Ирак.
Сили написа, че обединението, ръководена от Съединени американски щати, " ще препозиционира сили в идващите дни и седмици, с цел да се приготви за придвижване напред ".
" За да изпълнят тази задача, съдружните сили са длъжни да подхващат избрани ограничения, с цел да подсигуряват, че придвижването отвън Ирак се организира безвредно и дейно ", се споделя в писмото.
В него се споделя също, че хеликоптери ще пътуват в и към Зелената зона на Багдад, където се намира посолството на Съединени американски щати като част от подготовката.
Репортери на Агенция Франс Прес можеха да чуват хеликоптери, които летяха ниско над Багдад през цялата нощ в понеделник, както и във вторник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР