Премиерът на Гърция обяви пакет от мерки за засегнатите от

...
Премиерът на Гърция обяви пакет от мерки за засегнатите от
Коментари Харесай

Мицотакис обяви помощи за засегнатите от пожарите

Премиерът на Гърция разгласи пакет от ограничения за засегнатите от, оповестяват гръцките медии, представени от БНР. Помощта за хората, понесли вреди, ще стигне до 150 хиляди евро на семейство. Незабавно се отпускат по 20 хиляди, 12 хиляди или 5 хиляди евро според от степента на вредите.

За прочут интервал се стопира и изискуемостта на задълженията и данъчните отговорности, както и разпродаването на движимо и недвижимо имущество от частни правосъдни реализатори. За наемането на краткотрайно жилище ще се отпускат до 500 евро, до момента в който хората възстановят домовете си.

Помощи се плануват и за бизнеса и унищожените персонални аграрни стопанства.

Кириакос Мицотакис се извини за грешките, позволени по време на рецесията, и разгласи помощи за всички потърпевши от пожарите.

В Гърция последователно овладяват дейните пожари с интернационална помощ.

Северната част на е изцяло изпепелена. Изгорени до основи са къщи, хотели и доста дребни бизнеси. Огромни са вредите за фермерите, оповестяват локалните поданици. Борбата с огнената буря продължава, тъй като има нови огнища, разпалени от вятъра. На няколко места на острова огънят доближи до морето.

Днес в гасенето се включват екипи и самолети, изпратени от Москва по искане на гръцкия министър председател. На терен работят пожарникари от няколко европейски страни.

Няколко нови горски пожара се разпалиха през днешния ден в страната, като най-значителен е в южната част на Пелопонес. Там сега се прави евакуация на поданици. Изпращат още пожарникари и военни елементи. Огънят доближи обитаеми места.

В област Атика, където пожарите са потушени, изпратиха механически екипи за фиксиране на вредите. Правителството отпуска великодушни помощи и компенсации за потърпевшите.

Прогнозните температури за през днешния ден са към 42 градуса и вятър, което ускорява риска от пожари на островите в Егейско море, предизвестяват от Гражданска отбрана.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР