Премиерът на федералната провинция Долна Саксония Щефан Вайл заяви, че

...
Премиерът на федералната провинция Долна Саксония Щефан Вайл заяви, че
Коментари Харесай

Премиерът на Долна Саксония: Все още няма решение за завода на Фолксваген

Премиерът на федералната провинция Долна Саксония Щефан Вайл съобщи, че към момента няма дефинитивно решение за местоположението на новия цех на " Фолксваген ".

 © БГНЕС
Вайл, който е и член на Надзорния съвет на най-големия немски авто производител, даде обещание, че решението ще бъде икономическо.

" Независимо какво решение се вземе, то ще бъде икономическо, а не политическо “, сподели той пред ДПА. Според него, окончателният избор ще бъде изработен на някоя от идващите срещи на Надзорния съвет, а процесът може да продължи до есента.

" Фолксваген " реши да отсрочи окончателното си решение за новия цех за средата на август. На финалната права останаха две страни - България и Турция. Според последните информации в немския профилиран щемпел решението към момента не е взето, предстоят спомагателни изследвания в двете страни, само че Турция има лек превес. Причината е в това, че тя е подготвена да даде сериозна финансова помощ, с цел да осъществя инвестицията на " Фолксваген " на своя територия.

Бъдещият цех се чака да коства към 1,3 милиарда евро. Предимството на България, че тя е член на Европейски Съюз и е политически постоянна и предвидима страна, което не може да се каже за Турция на президента Реджеп Ердоган.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР