Премиерът Кирил Петков злоупотребява с власт, взема еднолични решения. Главният

...
Премиерът Кирил Петков злоупотребява с власт, взема еднолични решения. Главният
Коментари Харесай

Румен Петков: Премиерът злоупотребява с власт. Главният прокурор е еманация на нищожеството в прокуратурата. Цинизъм е да се иска оставката на ген. Янев

Премиерът Кирил Петков злоупотребява с власт, взема еднолични решения. Главният прокурор е еманация на нищожеството в прокуратурата. Това съобщи пред медиите в Стара Загора ръководителят на АБВ Румен Петков.

Повод за коментара стана за разминаването в позициите на премиера и членове не кабинета по основен въпрос, какъвто е оповестеното от украинския дипломат, че България е подготвена да даде муниции на Украйна. Информацията бързо бе опровергана от вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова. Малко по-късно, обаче, министър председателят Петков разгласи, че България се ангажира с филантропична и логистично военна поддръжка за Украйна и това от името на българското държавно управление. Министър Асен Василев пък изясни, че това решение към този момент е реалност.

Румен Петков акцентира, че съвещание на Министерски съвет не е провеждано в последните два дни и това основно стратегическо решение е взето без присъединяване на министрите. Той е безапелационен, че основният прокурор е трябвало да вземе незабавни ограничения поради забележима корист с власт и закононарушение от страна на премиера и добави, че това е следващ мотив за искане на оставката на Гешев.

„ Това е извънредно опасе предлог, който унищожава българската държавност. И с декларациите, които бяха направени, ние на практика сме страна във военния спор “, акцентира Румен Петков.

Членът на кабинета, който в последните 10 дни има рационална, уравновесена и премерена позиция с център българския народен интерес, е ген. Стефан Янев, съобщи ръководителят на АБВ.

„ Фактът, че през днешния ден му се желае оставката, е цинизъм “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР