Премиерът Кирил Петков обяви, че позицията на военния министър Стефан

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че позицията на военния министър Стефан
Коментари Харесай

Петков: Позицията на Стефан Янев за НАТО е лично мнение

Премиерът Кирил Петков разгласи, че позицията на военния министър Стефан Янев срещу разполагането на спомагателни сили на НАТО в България е " персонално мнение " и не отразява решение на държавното управление.

" Много съответно мога да заявя, че тази тематика не е разисквана на Министерски съвет, нито е разисквана с някои от нашите сътрудници. Съобщенията по тази тематика са били персонално мнение на министъра, само че по никакъв метод това не е официална позиция на нашето държавно управление. Аз ясно заявих, че ние ще бъдем деен член на Европейски Съюз и НАТО и този вид решения ще бъдат координирани с тази ни роля. Ние имаме вяра, че най-хубавият метод за продължение на политиката н Европейски Съюз и НАТО в региона на източната ни граница е оптимално потребление на изкусен път и мирни средства. Това е българският интерес да нямаме в съседство военно състояние. Но отново желая да изразя ясно, че ние ще бъдем и сме деен член на Европейски Съюз и НАТО ", сподели Петков по време на брифинг в Министерски съвет.

Той уточни, че решенията за вероятно разширение на военното наличие на НАТО в страната " не може да се вземат на база на персонално мнение " и се разгласи за експертен разбор на изгодите и рисковете, който да се разиска с сътрудниците.

" Като цяло, колкото по-малко фокусът е върху военния капацитет и колкото повече е върху дипломатическия капацитет, това е по-добре за България. Но съответни ограничения и персонални отзиви не се показват по този метод ", добави Петков, визирайки позицията на министър Стефав Янев, изразена през вчерашния ден в профила му в обществените мрежи.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР