Премиерът Кирил Петков не се уплаши от заканите на Възраждане“

...
Премиерът Кирил Петков не се уплаши от заканите на Възраждане“
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не се страхувам от протести, приветствам ги

Премиерът Кирил Петков не се уплаши от заканите на „ Възраждане “ за митинги във връзка ограничаващите ограничения против коронавирус. Темата беше повдигната още веднъж в Народното събрание, този път в наличието на Петков, който пристигна за петъчния парламентарен надзор.

Повод за това стана запитване на водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов към министър-председателя за имунизацията и възможното отпадане на зеления документ, за което националистите непрекъснато водят война. Костадинов подсети заплашително за митинга, който партията му възнамерява за идната сряда пред Народното събрание: „ Хората имат потребност от успокоение. Ако това успокоение не им бъде обещано от вас, считам, че другата седмица ще има моменти на много съществено безпокойство и за това вие ще носите отговорност. “ От редиците на ръководещите се надигнаха недоволни гласове, на което Костадинов отвърна: „ Не се тормозете. За вас ще има бял рейс. “ Така подсети за митингите против кабинета „ Орешарски “ от 2013 година, който беше поддържан от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

„ Другата седмица ще има митинг, който може да протече по един, единствен метод – законно. И без сходни обръщения към сътрудниците за белия рейс. Не е редно “, реагира остро ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

Кирил Петков съобщи, че митинги не го тормозят: „ Аз съм бил на митингите при белия рейс, бил съм на митингите при ГЕРБ, бил съм на всички митинги. Аз поздравявам митинги. Не ни е боязън от митинги. Приветствам всеки жител, който е срещу нашата политика, да си изрази мнението. “ Но предизвести Костадинов, че е безконтролно в изискванията на коронавирус вълна да събира доста хора на едно място.

Премиерът се ангажира твърдо, че неговото държавно управление няма да наложи наложителна имунизация, до момента в който той самият го оглавява. В същото време, акцентира, че имунизацията е главният метод да се преодолее здравната рецесия. И прикани всички политически сили да се обединят към тактиката да се ваксинира цялото население на страната. „ Аз не желая да бъда министър-председателят, който отброява бройки на умрели хора. Всичко друго, което вършим, ще бъде безусловно неразумно и популистко “, акцентира Петков. И заяви, че единствено за последните три дни са се ваксинирали 92 000 души.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР