Премиерът Кирил Петков е запознал президента Румен Радев с резултата

...
Премиерът Кирил Петков е запознал президента Румен Радев с резултата
Коментари Харесай

Кирил Петков е запознал президента с резултата от посещението си в Северна Македония



Премиерът Кирил Петков е срещнал президента Румен Радев с резултата от визитата си в Северна Македония. Държавният глава разяснява, че са налице положителни сигнали от визитата на министър-председателя в Скопие, само че акцентира:

" Наред с всички старания за възстановяване на свързаността, за вложения, за стопанска система, съдействие, да не забравяме главните въпроси, които би трябвало да бъдат решени и действително ще отключат вратата за начало на договаряния. Това е вписването на македонските българи в конституцията наедно с другите елементи от нации, преустановяване на езика на омразата и на всевъзможни похищения върху българската история и просвета ".

Румен Радев съобщи, че е назрял момента за диспути за промени в конституцията:

" За отварянето на конституцията би трябвало да има консенсус, би трябвало да има спор, би трябвало да има публично съзряване, че тези промени са нужни и най-важното – би трябвало да има и парламентарно болшинство. Дебатът е назрял ".

Държавният глава дефинира като бягство от истината напускането на ГЕРБ на пленарната зала по време на словото му за встъпване във втория му мандат в сряда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР