Премиерът Кирил Петков е поел ангажимент пред 5-те представителни бизнес

...
Премиерът Кирил Петков е поел ангажимент пред 5-те представителни бизнес
Коментари Харесай

Премиерът е поел ангажимент за по-високи компенсации за небитовите потребители на ток

Премиерът Кирил Петков е поел ангажимент пред 5-те представителни бизнес организации у нас да се завишат обезщетенията за небитовите консуматори на електрическа енергия.

Добри Митев - ръководител на БСК, и Васил Велев - ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България оповестиха през публицисти, че е контрактувана отплата с таван до 250 лв. на мегават час електрическа енергия още от януари, като средствата ще са от свръхпечалбите на държавните енергийни сдружения.

Васил Велев изясни:

„ Напомням, че компенсацията за октомври и ноември беше в размер на 110 лв., за декември ще бъде 129 лв., а за първото тримесечие на идната година ще има таван на 250, само че е функционалност на откритата цена за месеца. 250 лв. таван се доближава при цена на борсата от порядъка на 520 лв., т.е. ние се надяваме да не се допрем до този таван “.

Бизнесът чака още на следващия ден новата скица за подкрепяне да бъде призната от държавното управление.

Поискано е при опция новите, по-високи обезщетения да се платят и за декември предходната година.

„ Договорихме с премиера и при последващи, в случай че има някакви земетресения на пазара, да следим пазара и в случай че има още веднъж напрежение или ескалация още по-голяма на цените на електрическата сила, да помислим за различен тип обезщетения “, сподели ръководителят на БСК Добри Митев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР