"Премиерът Бойко Борисов заяви пред медиите по време на посещението

...
"Премиерът Бойко Борисов заяви пред медиите по време на посещението
Коментари Харесай

Бойко Борисов: При нов пик - затваряме всичко

"Премиерът Бойко Борисов съобщи пред медиите по време на визитата си в базата за военни образования "Црънча ", че още веднъж ще затвори всичко, в случай че настане нов пик на ковид у нас. Той даде образец с квартал "Райна Княгиня " в Ямбол, където полиция и жандармерия са блокирали региона поради взрив на инфектирани. Той загатна, че отпущането на ограниченията и допускането на спортуването на открити пространства е направено за подобряването на общото здравословно положение на хората.

"Ако не бяха тези безотоговорни хора, които се прибраха от Холандия, и с незаконно безгрижие заразиха толкоз хора, нямаше да имаме 69 случая, а щяхме да се движим отново сред 20 и 30 на денонощие ", уточни Борисов.

Той означи, че точно на днешния празник Европа записва антирекорд - 30 000 умряли от ковид.

"Не сме избързали с разхлабването на ограниченията. Позволяваме единствено навън хората да могат да поседнат, леко да тръгне и бизнесът. Много предприятия си работят, би трябвало обаче да вкарат ограничения за сигурност. Не сме създали нищо, което да промени рамките на карантината. Позволихме спорта навън и планините, с цел да е наред психическото и физическото здраве на хората ", изясни министър председателят.

Въпреки нищожните доходи в държавния бюджет, не сме съкратили нито един разход, изключително от плановете за военните, съобщи Борисов и честити празника на всички храбри българи, които съблюдават ограниченията за обществена изолираност.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР