Премиерът Бойко Борисов взриви предизборната кампания с директни обвинения срещу

...
Премиерът Бойко Борисов взриви предизборната кампания с директни обвинения срещу
Коментари Харесай

Борисов и Манолова ще се видят в съда след изборите

Премиерът Бойко Борисов взриви предизборната акция с директни обвинявания против кандидат-кмета на София Мая Манолова. 

Манолова нощес е била при ромите във Волуяк да прави уйдурма. Спазаряват се към този момент кои роми да излязат и да кажат, че ГЕРБ им е платил да гласоподават за Фандъкова ", съобщи министър председателят пред БТВ и посочи, че имал информацията от човек от екипа на самостоятелната и подкрепена от Българска социалистическа партия Мая Манолова.

" Много ги бива в аферите... Няколко групи роми ще бъдат снимани по какъв начин отиват под строй и гласоподават за Фандъкова ", предизвести Борисов.  " Братя Галеви са й помогнали доста през ромските водачи. Няма ги, само че това не значи, че от чужбина нямат въздействие върху ромските босове. Това е направено следено ", обясни премиертът.

Около Манолова имало не екип, а " сбороток от физически нечистоплътни хора ", един от които, чието име започвало с " Б ", желал от самия Борисов преди време, когато самичък бил претендент за кметския пост на София, 3 милиона лв., с цел да му покажел по какъв начин се вършат избори.  " Казах му че нямам толкоз пари, аз в този момент излизам от основен секретар. А той сподели: Ще вземеш от Цветелина ", описа Борисов. Той добави, че този човек се появявал постоянно, когато има нов политик.

Мая Манолова не закъсня с отговора - тя съобщи, че ще съди премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов поради изказванията му, че се е срещала с ромски босове, с цел да купува гласове за балотажа в столицата. 

„ Във Волуяк няма ромска махала, няма роми. Уйдурмите на първия тур ги правихте вие и това се вижда от протоколите в ромските секции, в които госпожа Фандъкова е цялостен хегемон. Там има цялостно припокриване на гласовете за съветници на Движение за права и свободи и гласовете за кмет на Йорданка Фандъкова. Очевидно страхът да загубиш София е извънредно неприятен консултант и по тази причина в нарушаване на закона, министър председателят персонално влезе в предизборната акция за София, с цел да се види кой е кметът, кой е същинският кмет, кой ръководи София ”, сподели Манолова.

Тя удостовери, че е била във Волуяк, само че срещата й с електората била обществена - на гарата, и щяла да пусне видеозапис от диалозите й там.

" Срам ме от премиера на България. Гнус ме е от лъжите, клеветите и обидите, които той произнесе в народен ефир през днешния ден. Той назова екипа ми „ сбирток “, назова жителите, които ме поддържат, „ нечистоплътни “. Той назова 124 хиляди столичани „ нечистоплътни “ за това, че ме поддържат. Той назова срещата ми с хората във Волуяк „ уйдурма “ за пазаруване на ромски гласове “, уточни гневната Манолова

" Зад арогантността на премиера към хората от село Волуяк прозира боязън ", нападна и претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на регион " Връбница " Владимир Петров, който е бил дружно с Мая Манолова във Волуяк в четвъртък по здрач. " Волуяк е забравен от Районната и Столичната община. Затова и господин министър председателят не знае какви хора живеят там. Нито пък знае по какъв начин живеят тези хора там ", съобщи Петров. 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също разяснява изказванията на Борисов. Тя съобщи единствено: " Смятам, че тук би трябвало да се произнесе психоанализата, логиката мълчи! "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР