Премиерът Бойко Борисов видя спящи клетки, които провокират и създават

...
Премиерът Бойко Борисов видя спящи клетки, които провокират и създават
Коментари Харесай

Борисов видя „спящи клетки”, които провокират и създават напрежение в страната

Премиерът Бойко Борисов видя „ спящи кафези ”, които предизвикат и основават напрежение в страната. Той разгласи това по време срещата си с деятели на младежката организация на ГЕРБ във Варна. Борисов за първи път призна, че причина за отстраняването на вътрешния министър Валентин Радев е освен злополуката край Своге, а и дейностите на полицията при пътния случай с присъединяване на бащата на президента Румен Радев – Георги.
 
Като образец за „ спящи кафези ” Бойко Борисов се върна обратно в предишното и напомни околните връзки на началника на кабинета на вътрешния министър по времето на тройната коалиция с компанията, която обслужвала Търговския указател. Както и обичаната тематика на премиера за вестникарските карикатури:
 
„ Цветанов тъй като е по-мнителен от мен, сподели, че това са саботажи. Аз споделих, че не мога да позволи, че някой съзнателно ще върви да прави такива неща, с цел да се наслагват компромати. Аз съм градивен човек, обичам да видя, че нещо се прави, строи, построяваме. Тогава има смисъл да сме на власт, другояче какво значение има ръководството или властта, в случай че не правиш положително за хората. Много бих желал някой път да си зададете въпроса по какъв начин може да не създадат единствения българин, който да държиш монопола за газоснабдяване и газовата инфраструктура. Колко би трябвало да си благ на руснаците, с цел да ти дадат монопола да го правиш и стотици милиони в резултат на това, че си медиатор сред огромния снабдител и това, което отива при потребителите, да печелиш стотици милиони. Кой не откри политическа воля, храброст и мощ да разбие този монопол и да махне медиаторите? Затова като видите някой карикатурист, си обяснявате за какво ги вършат. Защото сме нанесли огромна вреда “, сподели Борисов.
 
Борисов дефинира районния министър Николай Нанков като „ прелестен експерт ”, само че даде своя рецепта по какъв начин е трябвало да реагира при нежеланието на фирмата-изпълнител да поправи дефектите на пътя край Своге:
 
„ Може ли ние да разбираем на хората, че пет писма са пратени и нямаме мощ да отидем и да ги накараме да ремонтират отново. Щели сме да загубим гаранции, а в този момент загубихме 17 души. Ще отиде и ще се разхожда там, на пешеходната пътека, до момента в който не дойдат да свършат работата. Трябва да сме неотклоними, когато има риск “.-->
 
Премиерът се зарече, че ще бъде призната поправката да наложителни колани в рейсовете, даже и в случай че има опозиция от сектора, и даде образец от социалистическото минало.
 
„ Трябва изобщо да не се разяснява дали са приспособени, дали браншът ще загуби. Аз си припомням, когато се вкараха по социалистическо време коланите. Нито Москвичите, нито Волгите имаха колани. Излезе едно решение всеки самичък да отиде да си купи колани. Дадоха период и да се слагат колани. Започнаха да глобяват по 5 лв. за без колани тогава. Никой не ни е питал дали имаме пари. Ако искаш да караш, слагаш колан “, уточни Борисов.
 
За първи път Бойко Борисов насочи обществена рецензия към отстранения вътрешен министър Валентин Радев във връзка дейностите на подчинените му служители на реда при пътния случай в Харманли с присъединяване на бащата на президента Румен Радев – Георги:
 
„ 45 минути или какъв брой мърлява работа. Идва една патрулка, вижда, чуди се. Чак на 25-тата минута стартира да обезпечава злополуката. Идват други, отиват си. Министър Радев не може да си управлява хората, а различен ги управлява и може да ги вика на оперативка и да им задава дилемите “, сподели още Борисов.
 
„ Не знам дали в Германия е по този начин, само че тук свободата на словото е издигната в фетиш, по-точно не може да има слово без да те запишат ”, обърна се Борисов към младите деятели на ГЕРБ и седящия на първия ред водач на парламентарната група на Европейската национална партия в Европарламента Манфред Вебер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР