СподелиГЕРБ-СДС регистрира листата си за предстоящите евроизбори в ЦИК. Водач

...
СподелиГЕРБ-СДС регистрира листата си за предстоящите евроизбори в ЦИК. Водач
Коментари Харесай

ГЕРБ отиват на евроизборите без Габриел, Кирил Петков води листата на ПП-ДБ в Перник

Сподели
ГЕРБ-СДС записва листата си за идните евроизбори в ЦИК. Водач е някогашният ръководител на 49-то Народно заседание Росен Желязков.

Останалите места в листата заемат евродепутатите, както следва: Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев, Ева Майдел. Асим Адемов заема седмото място в листата.

На шесто място е основният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров.

Бившият и актуалният еврокомисари Мария Габриел и Илиана Иванова не са претенденти за евродепутати.

В листата не е и досегашният евродепутат от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.

Росен Желязков е лидер и на листата и в Благоевград, само че накъде ще поеме към българския или европейския парламент отговорът ще е явен след изборите, съобщи Желязков, представен от БНР.

„ И двете листи ще се показват почтено – задачите са на развиване и приходите на страната. Нашата огромна цел е България да е не просто водач на Балканите, а с най-успешен Брутният вътрешен продукт по покупателна дарба на популацията “, разяснява Росен Желязков.

По думите на Желязков няма нищо екзотично в това, че е лидер на евролистата в директна конкуренция на различен някогашен ръководител на Народното събрание Никола Минчев от ПП-ДБ.

„ Няма мажоритарен детайл в изборите, ние сме насочени към нашите политики – ясна политическа отговорът и водачество, устойчиво политическо ръководство в България. Когато пристигна моментът за съдружно ръководство, тъй като друго не е допустимо да има – ще се търси електоралната тежест и ясна съдружна просвета и това, което в предходния кабинет не успяхме да реализираме “, сподели той.

Днес стана ясно, че за парламентарните избори у нас ГЕРБ-СДС издига Йорданка Фандъкова, която ще е на второ място в листата за 25-и многомандатен изборен район-София след лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ваня Григорова ще води листите на „ Солидарна България “ за европейските избори и в 25 МИР – София в борбата за националния парламент.

Днес от групировката записаха листите си в ЦИК и в районните изборни комисии.

„ Смятаме, че би трябвало да покажем единение и синхрон сред политиката, която ще водим на национално равнище, и тази на европейско. Резултатите в София демонстрираха, че „ Синя София “ не е толкоз синя, колкото някои си я показват, и електоратът на Българска социалистическа партия не може да бъде считан за електорат на Българска социалистическа партия “, съобщи Григорова.

Водачи на листите в 24 МИР – София ще са историкът доцент Александър Сивилов, а в 23 МИР – водачът на „ Изправи се. БГ “ Мая Манолова. Тя беше безапелационна, че в случай че влязат в идващия парламент, „ Солидарна България “ няма да влиза в сделки с партиите, взели участие в ръководството до момента.

Кирил Петков оглавява листата в Перник на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Водачът от предходните два избора – за 48-о и 49-о Народно заседание, Бойко Рашков е подложен на второ място, само че резервира шанса си за Народното събрание, защото Петков е отпред на листа и в София.

Асен Василев е лидер на листа в Пловдив и в Хасково. Христо Петров-Ицо Хазарта още веднъж е лидер в 25 МИР в София, където обичайно се водят огромните лидерски борби.

В евролистата лидер на ПП-ДБ е Никола Минчев.

Осем кандидат-депутати са включени в листата на обединението, която беше записана в РИК тази заран.

Ивайло Вълчев води листата на Има Такъв Народ за европейските избори.

Сценаристът Ивайло Вълчев води листата на Има Такъв Народ за европейските избори. Втори е имунологът проф. Андрей Чорбанов. Днес от партията записаха претендентите си за Европейския парламент в ЦИК.

Вълчев разгласи, че имат намерение да се причислят към фамилията на европейските консерватори. Вълчев и Чорбанов са отпред на по две листи и в изборите за народен парламент. Вълчев – в Бургас и в 24 МИР София град, Чорбанов – във Велико Търново и Пазарджик.

Движението за права и свободи записва листите с претенденти за народни представители и представители в Екологичен потенциал на Деня на храбростта – 6 май.

Делян Пеевски повежда листите на Движение за права и свободи в Кърджали и Благоевград. Водач на листата на Движение за права и свободи за Европейския парламент е Джевдет Чакъров. След него са досегашните евродепутати Илхан Кючюк и Искра Михайлова, заместник-председатели на Движение за права и свободи. Журналистката Елена Йончева е на пета позиция.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР