Премиерът Бойко Борисов свика заседание с вицепремиерите Красимир Каракачанов и

...
Премиерът Бойко Борисов свика заседание с вицепремиерите Красимир Каракачанов и
Коментари Харесай

Борисов свика заседание със службите за сигурност

Премиерът Бойко Борисов свика съвещание с вицепремиерите Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева и ръководителите на службите за сигурност, с цел да бъде разисквана обстановката след ударите на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия.

Няма директна заплаха за България от въздушните удари в Сирия, разяснява по-рано вицепремиерът Красимир Каркачанов.
По думите му офанзивата е била еднократен сигнален удар към сирийското държавно управление.

”Ударите бяха по-малко от един час. Прекратени са. Както чухте и от изявлението на американския боен министър военачалник Матис, те са сигнален изстрел, т.е. предизвестие, а не акция. Няма сухопътна интервенция, т.е. военни дейности не се водят. Опасност за българските жители няма, няма и потърпевши български жители. Няма разрушено българско имущество, посолство на България или други здания - благосъстоятелност на българската страна не са засегнати”, сподели Каракачанов, представен от БНР.

По думите му не е належащо да се покачва готовността на нашите въоръжени сили, въпреки че " Гранична полиция ", специфичните сили и други подразделения на армията, които охраняват българо-турската граница, ще са деликатни за приток на незаконни имигранти.

”Макар че информацията, която получаваме и от Дамаск, и от Турция е, че няма напредване на огромни маси от Сирия към Турция или от Турция към България ", уточни той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР