Премиерът Бойко Борисов ревизира в неделя прогнозите на правителството за

...
Премиерът Бойко Борисов ревизира в неделя прогнозите на правителството за
Коментари Харесай

Борисов: През май ще минем колективния имунитет за Covid

Премиерът Бойко Борисов ревизира в неделя прогнозите на държавното управление за реализиране на групов имунитет на българите против ковид. Борисов към този момент счита, че той ще бъде реализиран още през май, вместо през август. Повод за оптимизма му са упования за над 3 млн. души, които ще са имунизирани до тогава. Премиерът изрази терзания, че България е поръчала 2 млн. доза от имунизацията на Johnson & Johnson, а към този момент за нея имало “неприятни” мнения, визирайки че Европейската организация по медикаментите разгласи, че ще изследва имунизацията за връзка с образуването на кръвни съсиреци.

Май, вместо август

“Ние мислехме август месец, само че аз съм уверен, че май месец към този момент имунизирани над 3 млн. души, с тези, които са оздравели, ще минеме груповия имунитет, с цел да се махне тази пандемия. Казвам го още един път, тъй като всичко е контрактувано, да не пристигна след това някой да си приписва заслуги, че видите ли нещо е направено”, сподели Борисов.

Той добави, че от имунизацията Johnson & Johnson се чакат в България 2 млн. дози. “Тя не е излезнала на пазара, другата седмица идва, стартират и за нея да приказват всякакви работи - неприятни. С една дума комерсиалната война е в страшна сила”, сподели Борисов.

Премиерът съобщи още, че хората могат да са спокойни, че имунизацията ще върви с цялостна мощ и напомни, че с Pfizer са контрактувани 2.7 милиона дози в допълнение да бъдат доставени в България през идващите два месеца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР