Премиерът Бойко Борисов разпореди законопроектът за създаването на Българска автомобилна

...
Премиерът Бойко Борисов разпореди законопроектът за създаването на Българска автомобилна
Коментари Харесай

Превозвачите спират с протеста: Борисов изтегля законопроекта за автомобилната камара

Премиерът Бойко Борисов разпореди законопроектът за основаването на Българска автомобилна камара да бъде изтеглен. Протестиращите превозвачи, които оповестиха, че приключват митинга си, откакто бяха признати от министър-председателя в Министерския съвет.

„ Договорил съм се с сътрудниците някои от нещата, които смятам за неправилни, да се поправят “, уточни Борисов.

Премиерът одобри превозвачите, откакто през днешния ден нов митинг в транспортния отрасъл изкара рейсове и камиони, недоволни от плануваното основаване на камарата.

Пак се стигна до моя кабинет, установи Борисов.

Недоволните от законопроекта считат, че в случай че той бъде признат, браншът ще работи доста по-трудно, тъй като ще се промени методът, по който се издават лицензите, и ще има членски импорт. На мнение са също, че ще има спомагателна административна тежест.

Друга част от бизнеса обаче поддържа законопроекта и счита, че той ще внесе по-ясни правила и ще направи работата им по-лесна.

Рано сутринта рейсове превзеха площад „ Св. Ал. Невски” в столицата. „ Искат да вкарат наложително участие. За да можеш да извършваш транспорти, каквито ние вършим, би трябвало да имаме лицензи. Лицензите ще се издават по компетенции от Управителния съвет, т.е. от ръководителя на Управителния съвет. Следователно съперници ревизират конкуренти”, уточни Йоана Лалова от Националното съдружие на българските превозвачи.

Според Магдалена Милтенова от Националното съдружие на българските превозвачи в България също друг законопроект не пази по никакъв метод сектора.

„ Единственото, което цели е лобизъм, корупционни практики, корпоративни ползи, покоряване на сектора. Така че той е безусловно нездравословен и би трябвало да бъде изтеглен”, безапелационна беше тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР