Премиерът Бойко Борисов призова днес своите колеги в президентството, в

...
Премиерът Бойко Борисов призова днес своите колеги в президентството, в
Коментари Харесай

Борисов призова Доган, БСП и Радев за 6 месеца разум, а после да си показват българския характер

Премиерът Бойко Борисов прикани през днешния ден своите сътрудници в президентството, в Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, за разсъдък в шестте месеца на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той разяснява тематики от вътрешния и европейския дневен ред пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в последното за годината съвещание на Европейския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Призовавам сътрудниците и в президентството, от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, да проявят за тези шест месеца малко разсъдък. След това можем да си покажем българския темперамент по най-хубавия метод. Разбирам, че не е прелестно, завистта е огромна, само че да се опитаме най-малко за шест месеца да сме малко българи и в тяхно лице, прикани Борисов като напомни притчата за казана с българите в пъкъла.

Имаше избори, демократични, ясни, точни, със служебно държавно управление на президента Румен Радев тогава, напълно доминирано от тях (БСП) и ние ги победихме. На всеки шест месеца, като на някой не му харесва нещо, да вършим избори? Вече алтернативата е ясна - Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Колко ще изтраят, и то тъкмо при председателството? Затова ли поставям този труд, освен за България, а и за Балканите да стане, попита риторично той.

Истински се надявам почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, който в интервютата приказва, че страната е над всичко, малко да приказва с тяхната партия, тъй като, както вървят, ясно е, че желаят неуспех на председателството, разяснява Борисов. Той означи, че е положил огромни старания за идната в София през май среща на Европейски Съюз за Западните Балкани и уточни, че е парадокс длъжностен министър председател да води тези диалози.

Искат фактически да пернат страната за тези шест месеца да се провали, сподели Борисов. По думите на премиера датата на вота на съмнение през януари е съзнателно подбрана. Това ли е доброжелателната, градивната съпротива, която желала ние да се представим добре в Европа? Умират да смъкват всичко и да се сринем, това им е задачата - и в руините да се пробват още веднъж да крадат по този начин, както беше през целия интервал Орешарски и сходни. Ще се съпротивляваме този път доста, съобщи Борисов.

Премиерът изрично отхвърли да има сериозен отчет на Фронтекс за нашата страна. Разликата сред България и Гърция е изключителна при положителното запазване на границата, уточни той. Премиерът дефинира сходни изказвания като компромат против страната.

Борисов заяви, че дружно с гръцкия министър председател Алексис Ципрас са предложили среща на върха на Европейски Съюз с присъединяване на Турция по време на българското председателство, на която България да е хазаин.

Той означи, че в речта си пред Европейския съвет за финансовия съюз ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е дал България за образец за финансово положение. Председателят на Европейската централна банка Марио Драги е коментирал на същото съвещание, че България е постигнала впечатляващи резултати. На фона на всичко това да излязат едни хора, които най-малкото имат даже морала да го приказват, не е почтено, съобщи министър-председателят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР