Премиерът Бойко Борисов пристигна в Рияд на първото посещение на

...
Премиерът Бойко Борисов пристигна в Рияд на първото посещение на
Коментари Харесай

Борисов пристигна в Рияд за среща с краля на Саудитска Арабия

Премиерът Бойко Борисов дойде в Рияд на първото посещаване на най-високо ниво в историята на дипломатическите връзки сред България и кралство Саудитска Арабия, оповестиха от държавната пресслужба.

В саудитската столица българският министър-председател ще беседва с крал Салман бин Абдулазиз ал Сауд . По-късно Бойко Борисов ще се срещне и с министъра на външните работи на Адел ал Джубейр и с министъра на енергетиката, промишлеността и минералните запаси Халид ал Фалих.

Почетен посетител по време на визитата е експремиерът Симеон Сакскобургготски.

Борисов и българската делегация бяха посрещнати на Кралския терминал на интернационалното летище " Крал Халид " от емира на Рияд - Файсал бин Бандар ал Сауд, и от министъра на околната среда, водите и земеделието Абдурахман Абдул Мохсен ал Фадли.

 Нов престолонаследник след рокади в кралската фамилия в Саудитска Арабия
Нов престолонаследник след рокади в кралската фамилия в Саудитска Арабия

Той уточни 31-годишния си наследник Мохамед бин Салман

Целта на визитата е усилването на икономическото и комерсиалното съдействие сред двете страни. Ще бъдат разисквани въпроси в основни сфери като сигурност, енергетика, търговия, превоз, туризъм.

В формалната делегация , съпътстваща Борисов, са вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Очаква се да бъдат подписани три междуправителствени документа за съдействие - в региона на земеделието, за основаване на смесена комисия и за отбягване на двойното данъчно облагане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР