Премиерът Бойко Борисов поздрави Ана Бърнабич за преизбирането й на

...
Премиерът Бойко Борисов поздрави Ана Бърнабич за преизбирането й на
Коментари Харесай

Борисов обеща на Ана Бърнабич да подкрепя Сърбия за ЕС

Премиерът Бойко Борисов поздрави Ана Бърнабич за преизбирането й на поста министър-председател на Сърбия.

„ Напълно Ви поддържам и поздравявам за Вашето изказване, че новото сръбско държавно управление ще бъде проевропейско “, отбелязва Бойко Борисов в приветствения адрес до Ана Бърнабич.

Борисов подчертава, че България към този момент нескончаем интервал от време интензивно поддържа и пази правото на страните от Западните Балкани, в това число Сърбия, която е измежду водещите страни-кандидати за участие в Европейски Съюз, да бъдат част от европейското семейство. „ Искам да Ви уверя, че в лицето на България и в бъдеще ще имате мощен покровител на европейската интеграция на страната Ви “, написа Борисов на сръбския министър председател.

В писмото си Борисов поздрави Ана Бърнабич и за основаването на нов сектор в сръбското държавно управление, отдаден на правата на индивида, правата на националните малцинства и публичния разговор в Сърбия.

„ За България реализацията на правата на представителите на българското национално малцинство в Сърбия е доста значим въпрос, разчитаме на сръбската страна за тяхната отбрана и обезпечаване на условия за реализиране на всички техни права в сходство със сръбското законодателство “, акцентира министър-председателят Бойко Борисов. В приветствения адрес той изрази увереност, че околните връзки на съдействие сред България и Сърбия ще продължат да се развиват и отсега нататък в посока по-нататъшното активизиране и задълбочаване на двустранното съдействие в сфери от съвместен интерес.

В новото държавно управление на премиера Ана Бърнабич има 23 министри, като има и паритет сред мъжете и дамите - с по 11 министерски поста. Бърнабич ръководи страната от 29 юни 2017 година.

Министрите са главно от ръководещата консервативна Сръбска прогресивна партия (СПП) и съдружниците й Социалистическата партия на Сърбия (СПС) и Сръбският родолюбив съюз (СПАС), разясняват анализаторите. Премиерът Бърнабич е горда с включените в новото държавно управление 11 дами, което е предмет на горделивост за премиера Бърнабич, отбелязва Франс прес.

В 250-местния парламент ръководещата коалиция има болшинство от 230 депутатии утвърждението на държавното управление се смяташе за условност. "За " кабинета на Бърнабич са дали своят вот 227 депутати, а "против " - единствено петима от 232 присъстващи.
Сръбска прогресивна партия на президента Александър Вучич реализира съкрушителна победа на последните парламентарни избори.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР