Премиерът Бойко Борисов посъветва столичния кмет Йорданка Фандъкова да помисли

...
Премиерът Бойко Борисов посъветва столичния кмет Йорданка Фандъкова да помисли
Коментари Харесай

Борисов съветва Фандъкова да помисли за увеличаване цената за паркиране в центъра

Премиерът Бойко Борисов посъветва столичния кмет Йорданка Фандъкова да намерения за увеличение на цената за паркиране в центъра на София.
 
В началото на заседанието  на държавното управление той изясни, че който желае да се разхожда в центъра с автомобил, би трябвало да заплаща повече. В момента цената за паркиране в Синя зона в София е 2 лв. на час.
 
Междувременно Столичната община подписа контракт с Министерството на районното развиване за разпределяне на средства за осъществяване на капиталовата стратегия на общината.
 
Тя включва доставката на 13 нови трамваи, построяването на три дневни центъра за деца с увреждания, модернизацията на улица " Граф Игнатиев ". 
 
Предвижда се възобновяване на книжния пазар на площад " Славейков ", градинката на църквата " Се.Седмочисленици ", ремонт на трамвайния път по улица " Граф Игнатиев ".
 
Нов образ ще добие и зоната, известна като Златна София, която включва обекти като църквата " Св. София ", паметникът на Васил Левски, Синодалната палата. Столичната община ще построи дневни центрове за деца с увреждания в кварталите Надежда, Хаджи Димитър и Горна баня, планува се и преустрояване на дома за деца в Драгалевци.
 
Парите на стойност от близо 174 милиона лв. са обезпечени от оперативната стратегия Региони в напредък.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР