Премиерът Бойко Борисов поиска спешни законодателни промени след убийството на

...
Премиерът Бойко Борисов поиска спешни законодателни промени след убийството на
Коментари Харесай

Бойко прегърна бащата на убитата зверски Андреа и даде голямо обещание

Премиерът Бойко Борисов изиска незабавни законодателни промени след убийството на 18-годишната Андреа. Министър-председателят се срещна с бащата на убитото момиче Асен Руменов и разпореди на депутатите на ГЕРБ текстовете да бъдат подготвени в къси периоди. Идеята е да не е наложителна редукцията за размера на присъдата при тежки закононарушения против личността-убийство, обезчестяване, блудничество, когато са осъществени умишлено от малолетни.



Сега оптималната присъда, която може да получи малолетен за тежко закононарушение е 12 година " Премиерът е безапелационен, че това не може да продължава по този начин,защото тъгата на хората е голяма и не може да продължаваме единствено с обещания за ограничения ", сподели депутатът от ГЕРБ Мануил Манев.

Още на следващия ден основният прокурор Иван Гешев ще разпореди инспекция на лица с две и три висящи производства, сподели говорителката на прокуратурата Сийка Милева. И изясни, че всички тези ограничения се вземат за понижаване на такива закононарушения.

" Не би трябвало да се повтаря случая с Галиче, тъй като това е една тежка човешка драма ", сподели още Милева.

" Много ми е мъчно да приказвам. Премиерът и основният прокурор дадоха обещание да създадат всичко допустимо тази престъпност да спре. Това не трябва да продължава, тъй като животът на доста хора ще бъде погубен, съобщи през сълзи бащата на  Андреа.

" Говорим за следното - да бъде направена смяна, която да споделя, че при осъществяване на закононарушения против личността - убийства, изнасилвания, блудства, да не е наложителна редукцията за малолетни, т. е. в този момент законът споделя, че оптималната присъда е 12 години. Ние ще се обърнем към опита, с цел да създадем подобен текст, взаимно с прокуратурата и други експерти в правото, който да споделя, че ще се взема поради положението на този причинител, дали разсъждава като възрастен, с цел да получи наказване като възрастен. Това ще бъде смисълът на смяната, която ще създадем ", разясни Маноил Манев.

" В правосъдното и досъдебното произвеждане се правят доста експертизи, които могат да отговорят на въпросите за това по какъв начин разсъждава. Идеята е да няма авансово гаранция за редукция за закононарушението за малолетни с закононарушения против личността. Това е законодателната мярка, която ще бъде изпълнена ", сподели още Манев.

По думите му на срещата са предоставени и ограниченията, които прокуратурата да стартира да организира във връзка с сходни деца, те ще получат поддръжката на ПГ, на политиците, на всички.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР