Премиерът Бойко Борисов откри редовното правителствено заседание с 15-минутен монолог

...
Премиерът Бойко Борисов откри редовното правителствено заседание с 15-минутен монолог
Коментари Харесай

Борисов подчерта ролята на партньорските служби в шпионския скандал

Премиерът Бойко Борисов откри постоянното държавно съвещание с 15-минутен монолог по настоящите политически тематики.

Борисов стартира с ресора на българския еврокомисар Мария Габриел - "Иновации и юноша ", който бе избран във вторник. Министър-председателят съобщи, че образованието и квалификацията са първа точка в програмата на държавното управление, само че и в Европа. Според него решението на новоизбрания ръководител на Европейска комисия Урсула Фон дер Лайен е забелязала направеното от кабинета в последните години. "България беше оценена като страна, която в традициите си има положително обучение, просвета спорт и мозъци от вида на Джон Атанасов ", означи министър председателят.

Той свърза ресора на Габриел с избора на идващ ръководител на Международния валутен фонд (МВФ), тъй като консултациите се водили редом. Единствен претендент за поста е българката Кристалина Георгиева. Бойко Борисов изброи страните застанали зад кандидатурата на Георгиева - Съединени американски щати, Китай, Русия, арабските страни, Африка.

По тематиката за така наречен шпионски скандал Борисов сподели, че се прави опит да се "поставят на една повърхност " връзките ни с Русия. "Не виждам никакво съображение да се свързват едното и другото. Ще напомня времето на Майкъл Чорни Денис Ершов, когато имаха планове, свързани с нашия военно-промишлен комплекс и всичко останало ", сподели още Бойко Борисов.

Той се разграничи, казвайки, че няма нищо общо с повдигнатите обвинявания към водача на придвижване "Русофили ". "Нашите служби работят, категорично наблягам, с партньорски, други служби и го прави прокуратурата, аз нямам никаква роля в този развой. Този развой се движи на база следствието, което тече ", подчертава Борисов.

Очаквайте детайлности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР