Премиерът Бойко Борисов определи като "фалшива новина" приписваната му афера

...
Премиерът Бойко Борисов определи като "фалшива новина" приписваната му афера
Коментари Харесай

Борисов: Нямам връзка или дете от манекенка

Премиерът Бойко Борисов дефинира като "фалшива вест " приписваната му спекулация с манекенката Борислава Йовчева. "Както ви е известно, в последно време станахме очевидци на голям брой подправени вести и внушения по мой адрес от анонимни създатели ", дава отговор министър-председателят на заложени въпроси от страна на журналиста Сашо Диков.

Припомняме, че в обществените мрежи се популяризира видеоклип, оповестен от самодейността "Да спрем разграбването на България ", в който името на Бойко Борисов се свързва с първокласен парцел в Барселона и спекулация с манекенката Борислава Йовчева, сестра на футболиста Станко Йовчев.

В ефира на предаването "ЕвроДиков " по телевизия „ Евроком “ Сашо Диков изчете заложените от него въпроси до Борисов. Става ясно, че министър председателят отхвърля и изказванията, че има или е обвързван с първокласна къща в Барселона. Той е безапелационен, че не познава въпросната Борислава Йовчева и че няма дете от нея, каквито голям брой спекулации се появиха в общественото пространство. Борисов декларира, че подправени вести не разяснява, защото тази с приписвания му гръцки остров му е като обеца на ухото.

Участвам в управителния съвет на едно съдружие с идеална цел, което спонсорира баскетболния тим "Левски Лукойл ". Това съобщи предприемачът Александър Чаушев, който призна, че е притежател на къщата в Барселона, в която се твърди, че живее Борислава Йовчева.

"Собствеността на къщата в Барселона е моя. Всичко е законно и по най-перфектния метод е направено. Гарантирам, че са платени налозите и няма закононарушение. Платил съм си всяка една стотинка ", разяснява Чаушев. „ Не мога да разясня кой живее в къщата. Не желая да се забърквам в жълто-кафяви изявления. Имотът е добит по легален път “, разясни още предприемачът. Той дефинира публикуваното от анонимната самодейност "Да спрем разграбването на България " видео като "навързани нелепости ".

"Аз нямам какво да прибавя, с изключение на всичко това, което сте чули по аферата "Яневагейт ". Владимира Янева показа събитието, че министър председателят Борисов е купил на своя близка до сърцето му дама къща за близо 1 млн. $ и че има дете от нея “, разяснява и арбитър Румяна Чаналова в ефира на предаването.

„ Безспорно е, че компанията на госпожа Йовчева съществува, която след това минава при татко ѝ и се усилва капиталът ѝ до 2 млн. евро. Тоест тези пари някой ги е дал “, сподели журналистът Мирослав Иванов, създател на блога "Финансови смислици ". По думите му става дума за типичен случай за записана в Кипър компания. „ Регистрирана е компания с безусловно номинален притежател, зад който стои действително различен. За службите у нас няма проблем да схванат кой стои зад тази компания “, разясни още Иванов.

Предисторията

Споменът за "Двете каки " от така наречен спекулация "Яневагейт " още веднъж изплува – този път в обществената мрежа Фейсбук, където нова самодейност, наречена "Да спрем разграбването на България ", пусна материали за премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

Конкретно историята касае манекенката Борислава Йовчева, като нейното име е обвързвано със следните реплики по адрес на Борисов от диалога сред някогашния ръководител на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева и арбитър Румяна Ченалова: "Факт е, че към избрани дами има и позитивно отношение – от тия, с които е бил. Така е. Сега има една, на която ѝ купи къща в Барселона за 1,5 млн. евро ".

По тематиката за къщата в Барселона, Борисов приказва преди съвсем година пред Сашо Диков и разяснява по следния метод: "Ако я намерят (бел. ред. - къщата в Барселона) – да я вземат ". Сега самодейността "Да спрем разграбването на България " обвързва Йовчева, която е сестра на футболиста Станко Йовчев, с Бойко Борисов. Инициативата разпрати до медиите документи и роман по тях, съгласно който Йовчева и родителите ѝ живеели за непрекъснато в Барселона. На адрес ул. "Францеск Ривалта " 8 в Барселона били регистрирани две компании - Ema BGS SL и Numin Invest SL, с активи на обща стойност 5 млн. евро, споделят от новата самодейност, питайки кой обезпечава тези средства, като настояват и, че въпросните компании се управляват от лица, които можело да бъдат свързани с Борисов.

Иначе анонимната самодейност "Да спрем разграбването на България " показва записаната в Кипър компания Palms Enterprises, която се управлявала от Христов чрез пълномощие от притежателя по документи Никос Михайлидис, като главен ръководещ на Ema BGS. Чаушев пък бива посочен от "Да спрем разграбването на България " като индивида, контролиращ Numin Invest SL - нещо, което той не удостовери пред "ЕвроДиков ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР