Премиерът Бойко Борисов обяви, че оттегля законопроекта за акциз върху

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че оттегля законопроекта за акциз върху
Коментари Харесай

Борисов оттегля законопроекта за акциз върху бездимните цигари, ядоса се на Патриотите

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че отдръпва законопроекта за данък върху бездимните цигари.
 Управляващите с фронт против бездимните цигари. Цената скача до 10 лв.  ГЕРБ и патриотите оферират бездимните цигари да нарастнат с 2,61 лева
Той се ядоса на Обединени патриоти, откакто Вътрешна македонска революционна организация и " Атака " оповестиха, че няма да поддържат предлагането на ГЕРБ и ще гласоподават " срещу ". Третата партия в обединението - НФСБ, изрази поддръжка за законопроекта.

" Когато опозицията ни нападна, има смисъл, разбирам, това ѝ е работата. Няма да го разясня даже. В случая приказват и нашите съдружни сътрудници. Само ще им кажа, че след един-два месеца почваме да гледаме бюджета и ще дойдат с огромните си претенции за въоръжения, за пенсии, защо ли не ", разяснява Борисов пред публицисти.

" Само занапред им споделям – единственото, което е водило групата на ГЕРБ за облагане с налог или данък, с цел да не дотираме цигари, дали с с огън, без огън, с пушек, без пушек – на тях написа „ нездравословни за здравето “, има никотин и така нататък И загубата в бюджета е видна. И се оказва, че с изключение на ГЕРБ, различен за този бюджет не мисли. Всички приказват единствено какъв брой разноски да създадем. Дайте за самолети в допълнение милиард, дайте за танкове, дайте за пенсии, дайте за заплати, дайте за военни, дайте за служители на реда... Просто ей по този начин, все едно държавната хазна е каса без дъно, от която всеки гребе ", продължи Борисов.

" А това, че е имало полза за някакъв предприемач или народен представител, или друга политическа мощ, това е пък голяма неистина, не жълта вест, не подправена вест, няма нищо общо с истината. За задачата откакто желаеме да дотираме цигари, откакто желаеме да подаряваме действително пари от бюджета, тъй като когато не събираме от тези цигари бездимни пари по този начин, както от другите, това е загуба за държавния бюджет. Или казано с други думи - като не ги събираме, ние ще дотираме тези непознати компании, които Патриотите поддържат в тази ситуация, и аз ги поддържам към този момент. Разпоредил съм на Цветанов да изтеглят закона, да създадат срещи с тези, няма да се таксуват с такива мита като другите, само че те също са нездравословни, да видят по какъв начин е в другите страни от Европа – както е там, по този начин и тука, да няма тези спекулации. В България всеки приказва за промяна, само че сега, в който речем да създадем нещо, което в интерес на обществото, тези пари да се дадат за повече обществени или каквито и да е действия, внезапно почват кой, майка му, вуйна му. Какво общо има с производството на цигари ", сподели още Борисов.

Той назова дейностите на Патриотите " свиреп популизъм " и акцентира, че " няма да излезе на добре ".

" Правим този подарък – подаряваме тези пари. Патриотите, като дойдат в този момент за бюджета, ще им извадим тези пари, за които приказват. С най-приятелски усеща им го споделям. Но аз нямам повече... Председателството свърши. Да оставям ГЕРБ да става тупан на който заран няма работа и излезе да се изрича. Много им стисках зъбите – задоволително ", съобщи министър председателят и добави, че другите партии също би трябвало да си създадат сметката, че ще ръководят в миналото и тогава ГЕРБ ще ги бият " с тези камъни тъкмо по тяхната глава ".

" Този свиреп популизъм няма да излезе на добре. Когато прочетох, не можах да допускам сутринта – задачата ни е била да си попълним бюджета. Разходите отиват с милиард и половина нагоре от претенции, а влизаме на минус от събираемостта. Приемам го, добре. Щом ще ме обвързват с някой си, добре, няма да го върша ", сподели още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР