Премиерът Бойко Борисов не дойде за участие в Консултативния съвет

...
Премиерът Бойко Борисов не дойде за участие в Консултативния съвет
Коментари Харесай

Бойко Борисов не дойде за началото на Консултативния съвет при президента

Премиерът Бойко Борисов не пристигна за присъединяване в Консултативния съвет за национална сигурност при президента по тематиката корупция. Очаква се той да се включи в съвещанието по-късно. По неофициална информация той се среща с протестиращите от "Емко " дружно с министъра на стопанската система Емил Караниколов.
Така оповестиха самите протестиращи, които се събраха преднамерено посред съвещанието на КСНС сред "Дондуков " 1 и "Дондуков "2, да им обърнели внимание, макар че лицензът на компанията бе върнат предишния петък.
От КСНС отсъстват и двамата вицепремиери на Обединените патриоти - Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Няма го и водачът на ПГ на Оперативна програма Волен Сидеров.
При президента Румен Радев пристигнаха ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев, водачите на парламентарните групи на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - Цветан Цветанов, Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ, зам.-шефът на Народно събрание от Оперативна програма Явор Нотев. Както на всеки КСНС, тук са и шефовете на ДАНС, външното и военното разузнавания. Трима министри съставляват кабинета - Цецка Цачева, Владислав Горанов, Валентин Радев. Заедно с тях при президента влезе и началничката на кабинета на Борисов - Румяна Бъчварова.
Тук са и двама от тримата огромни в правосъдната власт - основният прокурор Сотир Цацаров и шефът на Върховен касационен съд Лозан Панов. Старият началник на Върховен административен съд Георги Колев отсъства. Неговият мандат изтича при започване на ноември.
Темата на днешното съвещание са ограниченията за битка с корупцията и по-конкретно антикорупционният закон, план за който изготвиха и ГЕРБ, и Българска социалистическа партия. Двата законопроекта са много разнообразни като метод и философия. Социалистите, както и самият президент Радев, държат шефът на бъдещото антикорупционно звено да се показва от него, до момента в който ръководещите оферират той да се избира от Народното събрание. Българска социалистическа партия упорства още новият орган да има проверяващи функционалности, до момента в който от ГЕРБ нямат планове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР