Премиерът Бойко Борисов, който инспектира напредъка по строителните дейности на

...
Премиерът Бойко Борисов, който инспектира напредъка по строителните дейности на
Коментари Харесай

Борисов: Аз си карам джипа, а Радев в Мерцедес се вози

Премиерът Бойко Борисов, който инспектира напредъка по строителните действия на Автомагистрала „ Европа “, не пропусна да нападне президента Румен Радев.

" Аз си карам самичък джипа, не употребявам водач, а Радев се вози на „ Мерцедес “-и.  Или пък другите сътрудници, какво им вади очите 15-годишна джипка? За да минаваме по тези трасета, по тази причина го употребяваме. Ако се возиш на „ Мерцедес “ не е ужасно, само че в случай че си караш джипката и си вършиш работата, би трябвало да те разясняват. Нека ме разясняват. Всичко това е било поляни, скали и гори “, възмути се Борисов.

Според него, в случай че е било доста елементарно да се захванеш с такова огромно строителство,  другите щяха да го създали десетилетия преди този момент. Той акцентира, че строителите на автомагистралата се радват, тъй като им е обезпечена работа. 

„ По цялото трасе се поставя основата в двете направления, с цел да се направи автомагистрала за българите “, сподели още Бойко Борисов и  поздрави строителите, които " години наред ни се радват, тъй като осигуряваме на българите бъдеще, а на тях работа “.

По-рано през деня Борисов огледа на място напредъка по реконструиращата се 6-километрова права от Южната дъга на Софийския околовръстен път сред връзката с Автомагистрала „ Тракия “ и кв. „ Младост “.

„ В този сектор се чакаше по два часа и половина в запушване, изключително в петък и неделя вечер. Сега хората ще го минават в границите на минута и половина “, означи министър-председателят. Борисов посочи, че градежът на Южната дъга е огромен план с грижа към хората, който планува построяването също на парковото пространство и велоалея в региона на река Искър.

Съоръженията в сектора ще бъдат с нощно осветяване, настилка от първокачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им детайли ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще обезпечат достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

Разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в правата от пътен възел „ Цариградско шосе “ до пътен възел „ Младост “ започва през октомври 2019 година Съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов и с него ще се обезпечи връзка сред автомагистралите „ Струма ” и „ Тракия ”, ще се улесни директният трафик от Автомагистрала „ Европа “ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР