Премиерът Бойко Борисов изпрати министрите си да изсветляват ресорните обществени

...
Премиерът Бойко Борисов изпрати министрите си да изсветляват ресорните обществени
Коментари Харесай

Борисов отговори на Радев с мобилизирани министри и много светлина

Премиерът Бойко Борисов изпрати министрите си да изсветляват отрасловите публични поръчки пред президента Румен Радев . В началото на днешното постоянно съвещание Борисов подреди на всички министри, в чиито ведомства се вършат такива поръчки, да си уредят персонални срещи с президента и да му показват нужната информация, а в случай че има данни за злоупотреби, да подадат сигнал в прокуратурата. Разпореждането пристигна два дни, откакто Румен Радев разкритикува работата на държавното управление и разгласи, че едни и същи компании печелят публичните поръчки у нас.

 
В понеделник президентът Румен Радев цитира думите на немския публицист Гьоте: " Светлина, повече светлина ", и прикани за „ включване на прожекторите “ отно сно харченето на обществени пари за разнообразни публични поръчки, като тези за автомагистрали, водни цикли и саниране.
 
Днес министър председателят отговори с активизиране на министрите , имащи отношение към публични поръчки, да се срещнат с президента и да му обяснят всичко, от което се тормози. А в случай че има злоупотребили хора, да отиват в пандиза:
 
Не може поради една бълха да горим целия юрган. П о всяка тематика може да му се отговори, само че не желая да влизам в неговите войни “, сподели Борисов.

 
След съвещанието четирима от министрите се появиха пред медиите, с цел да обяснят по какъв начин ще убеждават президента Радев в съществуването на светлина.
 
Министърът на районното развиване Николай Нанков разгласи подготвеност да аргументира провеждащото се саниране, а за цените, по които се строят пътищата у нас още през вчерашния ден поръчал да изпратят на президента книгата " Пътищата на България ".
 
Бъдете сигурни, че ние сме от светлата, а не от тъмната страна в тази ситуация, т ъй като от дълго време сме на сцената. Вече в нашите пълномощия даже и тунелите започнаха да стават светли “, уточни Нанков.

 
Министърът на образованието Красимир Вълчев също изрази подготвеност да внесе светлина в политиките по образованието.
 
„ В една постройка сме, както се споделя споделяме обща светлина, подготвен съм да притичам когато и да е и да обясня всички политики, защото той сподели, че не е задоволително единствено да се влага в учители и инфраструктура “, сподели Вълчев.
 
По отношение на рецензията на президента, че българската позиция по отношение на въздушните удари в Сирия не е била съгласувана с него, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева съобщи, че напълно в пълномощията на държавното управление е да реализира външната политика и в някои обстановки се изискват бързи решения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР