Премиерът Бойко Борисов и екипът му ще бъдат глобени с

...
Премиерът Бойко Борисов и екипът му ще бъдат глобени с
Коментари Харесай

Борисов глобен с 300 лева за влизане в църква без маска


Премиерът Бойко Борисов и екипът му ще бъдат санкционирани с по 300 лева поради нарушение на заповедта за носене на маски в закрити пространства. Борисов и антуражът му нарушиха условието при посещаване на църквата към Рилския манастир по-рано през днешния ден, написа в. Сега. С по 300 лева ще бъдат глобени и публицистите, фотографите и операторите, отразявали събитието без защитни средства, както и всички останали хора в помещението. Това са прецизирали от екипа на здравния министър Кирил Ананиев в отговор на въпроси на " Сега ".

На премиера, членовете на екипа му, публицистите, операторите, фотографите и всички други, които са били в църквата, ще бъдат връчени актове на административно нарушаване поради неспазването на противоепидемичните ограничения и в частност за нарушение заповедта на здравния министър, с която от през днешния ден на закрити публични места е наложително носенето на защитна маска или друго защитно средство, покриващо носа и устата, пишат от Министерство на здравеопазването. От министерството не прецизират дали санкция ще бъде наложена и на духовните лица в храма, които също са без маски.

Вчера здравниявнит министър Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която върна наложителното носене на защитна маска във всички затворени публични места.

Само преди три дни Бойко Борисов засегна тематиката за събиранията на доста хора на едно място в затворено помещение. Тогава той събра начесто актива на ГЕРБ в Стара Загора и разяснява по този мотив: " Много искащи имаше да дойдат в залата, в случай че ги бяхме поставили през стол, медиите щяха да напишат, че е доста рехаво. Затова взехме решение, че е по-добре да ги глобим. "

Вчера основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев разгласи, че към трите Д - стерилизация, отдалеченост и дисциплинираност, се прибавя и едно К - надзор. За да не оставят усещане, че глобяват единствено елементарни хора, здравните управляващи оповестиха, че почват новия засилен надзор от двете най-големи партии - ГЕРБ и Българска социалистическа партия, като ги санкционират с по 3000 лева за партийни събития без отдалеченост.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР