Премиерът Борисов обвинява турската страна в лъжа. Това не звучи

...
Премиерът Борисов обвинява турската страна в лъжа. Това не звучи
Коментари Харесай

Нинова критикува и Борисов, и Първанов

" Премиерът Борисов упреква турската страна в неистина . Това не звучи добре на фона на добросъседските връзки и персоналните връзки сред Борисов и Ердоган ".
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в село Дивотино във връзка думите на българския министър председател Бойко Борисов , че думите на външния министър на Турция Мавлют Чавушоглу за интервенция от Турция в измененията в българския Закон за вероизповеданията са неистина.

Припомняме, след петчасовата среща с турския вицепрезидент Фаут Октай , българският министър председател Борисов излезе сърдит и без опрощение от Турция.
 Анкара се намесила за поправките в религиозния ни закон
Анкара се намесила за поправките в религиозния ни закон

Анкара е в контакт със София за намиране на решение за задълженията на Главното мюфтийство

" Смятам, че нашите управляващи прикриват намесата на Турция в решенията по Закона за вероизповеданията ", сподели Нинова.

Според нея обяснението е, че когато години наред провеждаш васална външна политика, най-после резултатът е неприятен . " Нужна ни е политика с темперамент, възпитано и дипломатично, само че и твърдо да отстояваме ползите си. Трябва да се каже и истината - имало ли е такава интервенция или не ", безапелационна бе Нинова.

Тя напомни думи на външния ни министър Екатерина Захариева, че диалози са водени. Първоначалният вид на измененията в Закона бяха изменени.

" В окончателния вид е реалност - външното финансиране от Турция и други страни продължава, отсрочват се отговорностите на мюфтийството и задачите на Турция са изпълнени ", сподели още Корнелия Нинова.
 АБВ подписа съглашение с 6 партии за евровота
АБВ подписа съглашение с 6 партии за евровота

От сантимент избрали името " Коалиция за България "

Лидерът на Българска социалистическа партия разкритикува остро името на обединението, с което от АБВ се явяват на евроизборите - " Коалиция за България ". Според Георги Първанов, името е определено като сантимент . Припомняме, че това бе остарялото име на обединението на Българска социалистическа партия

" Когато си бил президент на страната и си стоял на парадния вход, да се опитваш да се върнеш в политиката през задния, като крадеш името на личната си партия, с цел да окажеш помощ на съперниците й - по-голямо оскърбление за Георги Първанов надали може да има ", съобщи Нинова.
 Цветанов предизвести да се внимава с изявления, да пазим положителни връзки с Турция
Цветанов предизвести да се внимава с изявления, да пазим положителни връзки с Турция

Цялата офанзива против себе си, Цветанов изяснява с наближаващите избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР