Премиерът Албин Курти, след посещение на митницата на Косово, отговори

...
Премиерът Албин Курти, след посещение на митницата на Косово, отговори
Коментари Харесай

Курти към Вучич: Когато Белград говори за убийства и насилие, те говорят за себе си

Премиерът Албин Курти, след посещаване на митницата на Косово, отговори на изказванията на сръбския президент Александър Вучич, че Косово се готви за нахлуване против сърбите на север. Премиерът Курти съобщи, че изказванията в Белград за убийства и принуждение приказват сами за себе си и тяхното въображение, а не за Република Косово, оповестява.

„ На първо място, въз основа на успеха през февруари предходната година, аз съм министър-председател на вярата и напредъка, до момента в който в Сърбия имате президент на страха и заканите. Когато в Сърбия приказват за принуждение, те приказват за себе си, те не говорете за нашата република, нашите институции приказват за нас “, добави още Курти.

Курти добави, че Косово е за дълготраен мир и непоклатимост.

„ Първи август трябваше да бъде изцяло кротичък, само че на 31 юли бяха издигнати барикади от хора, които насърчаваха, проведоха и финансираха паралелни структури, трансформирали се в незаконни групи. Така че, когато приказват, те приказват за себе си, ние сме за дълготраен мир и непоклатимост и би трябвало да пазиме освен суверенитета и териториалната целокупност, само че и демокрацията, върховенството на закона и в никакъв случай да не забравяме напредъка “, разяснява Курти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР