Премиер на България със спорни умения на политик Кирил Петков

...
Премиер на България със спорни умения на политик Кирил Петков
Коментари Харесай

НЕ Е ЗА СЕФТЕ: Нов гаф на Просто Киро - премиерът ни от Харвард вече са титулува Негово превъзходителство

Премиер на България със противоречиви умения на политик Кирил Петков се е заобиколил с служители с още по-спорни познания в формалния протокол. Спуснатият с парашут двойник на Джон Траволта, който дружно с гуруто си от " Дондуков " 2 Румен Радев забатачват страната ни в нечувана рецесия с всеки минал ден, към този момент се титулова с... " Негово превъзходителство ".

Наблюдателни използва на обществената мрежа Facebook видяха, че по време на срещата си с македонската държавна делегация при започване на седмицата, на табелката пред името му е добавено " Н. Пр " (на фотографията долу). Тоест абревиатурата за Негово превъзподителство.

Обичайно " Негово превъзходителство " се употребява за послание към посланиците на непознати държавни управления. В същото време се позволяват и случаи, в които министър председател може да бъде наименуван " Негово превъзходителство ", само че единствено в публична преписка.
свързани новини77779преди 9 часа
" Англоезичният дипломатически протокол изисква обръщенията към министри и посланици да са Excellency или Mr. Ambassador, като към тях не се прибавя името на индивида. За публична преписка с такива лица или в диалог, касаещ тях, се планува формалната форма His/Her Excellency (в превод на български Негово/Нейно превъзходителство), прибавено към длъжността. След нея се изписва името с уважителната форма г-н/г-жа.

В България държавният парад изисква за публични обръщения към лица с държавни функционалности да се употребяват господин министър, господин президент, господин министър-председател, само че не и Ваше превъзходителство. Когато се приказва за тези хора, се употребява да вземем за пример " министърът на външните работи на Република България ", както и " министър-председателят на Република България ". Не е наложително да се добави името, защото се позволява, че всички го знаят ", разяснява Кристина Крънчева, приключила швейцарско учебно заведение за етикет и интернационален протокол.

В формалната преписка обаче протоколът изисква да се прибави " Негово превъзходителство ". Тоест, в случай че желаете да изпратите писмо до премиера, би трябвало да напишете " Негово превъзходителство господин Кирил Петков, министър-председател на Република България ".

Така купата на табелката на Просто Киро от срещата с македонската делегация е изцяло непотребна.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР