Премахването на грима, докато си взимате душ, е много удобно.

...
Премахването на грима, докато си взимате душ, е много удобно.
Коментари Харесай

Не мийте лицето си под душа

Премахването на грима, до момента в който си взимате душ, е доста комфортно. Но това може да аргументи съществени проблеми на кожата на лицето ви. Тя е доста по-чувствителна от кожата на тялото, по тази причина е по-добре да я държите надалеч от горещия душ. Освен в случай че не сте фен на студените бани. От уеб страницата Brightside ревизираха какви тъкмо проблеми можем да си навлечем по този метод.

Може да утежни акнето

Дългите горещи душове могат да отмият естествените масла, от които кожата ви се нуждае, с цел да остане здрава и да наподобява добре. Ако имате суха кожа, измиването на лицето ви под душа може единствено да утежни казуса. Използването на спомагателен овлажнител за облекчение на чувството за сухота може в последна сметка да направи кожата ви уязвима към акне и други кожни инфекции.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Мнoзинa нe мoгaт дa нaпуcнaт дoмa cи cутрин, бeз дa cи взeмa...

Влияе зле на тонуса на кожата ви

Миенето на лицето под душа може да провокира зачервяване на кожата. Горещата вода кара кръвоносните съдове по лицето да се уголемяват. Това от своя страна може да повреди нежните капиляри, което води и до розацея.

Може да аргументи бръчки

Сигурно сте забелязали по какъв начин пръстите ви се сбръчкват, в случай че стоите дълго време под душа. Това се случва, тъй като горещата вода отстранява влагата от кожата ви и поврежда защитния ѝ пласт. Същото важи и за кожата на лицето ви, която може да остарее по-бързо, в случай че се излага постоянно на гореща вода, предава NOVA.

Превръща хубавичко кожа в сензитивна

Измиването на лицето под душа също не носи изгода и за естествената кожа. Горещата вода може да повлияе негативно на другояче изцяло хубавичко кожа, правейки я суха и сензитивна. Най-добре избягвайте горещи душове, изключително през по-сухите зимни месеци, когато кожата е по-уязвима.

Може да аргументи сърбеж

Много хора усещат сърбеж след дълъг душ. Усещането нормално е едва и трае за малко. Но постоянното миене на лицето под парещ душ може да докара до сърбеж и даже лющене на кожата.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР