Прекратиха наказателното производство срещу пловдивското дружество САРС 12 ООД, научи

...
Прекратиха наказателното производство срещу пловдивското дружество САРС 12 ООД, научи
Коментари Харесай

Прекратиха разследването срещу фирмата “САРС“, на собственика отново му се размина

Прекратиха наказателното произвеждане против пловдивското сдружение " САРС 12 " ООД, научи TrafficNews . Фирмата за почистващи препарати бе проверявана от прокуратура и следствената работа поради сигнали за нерегламентирано изгаряне на боклуци. Образуваното произвеждане бе по отношение на замърсяване, рисково за околната среда и обществото.
Прочетете още
В хода на следствието обаче не са били открити доказателства за осъществено закононарушение. Не са установени повишени равнища на замърсяване, на база които да се повдигне обвиняване против притежателя на компанията Ахмет Куртулду. Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/, която интензивно взе участие в инспекциите, е била известена за преустановяване на дейностите по следствие.

Припомняме, че през годините бяха подавани десетки цивилен сигнали, в които се изобличаваше систематична нерегламентирана активност по изгаряне на боклуци. В парцел на сдружението, който се намира на ул. „ Васил Левски “ 168, е разположен комин с компрометирана структура. Именно през един от отворите му служащи са били заставяни да „ се отърват “ от консумативи на компанията.

След сигнал на медията ни до институциите бяха осъществени няколко инспекции. Или по-скоро опити са такива, защото чиновниците им бяха редовно възпрепятствани от служащите на „ САРС “. С този фасон бяха осуетявани инспекции на Регионална инспекция за опазване на околната среда, РДНСК и Басейнова дирекция. Това докара до издадени две наказателни постановления на обща стойност от 20 000лв. Същите са били обжалвани от притежателя на сдружението, оповестиха за TrafficNews от екоинспекцията в Пловдив. Към момента по мотива текат каузи в Административен съд.

В последните месеца не са постъпвали сигнали на Зелен телефон, засягащи нерегламентирано изгаряне на боклуци в парцела на сдружението, допълниха оттова.

Институциите обявиха подготвеност за пускане на нови дейности при вероятно засичане на неправда.

Повече за тематиката, научете отсам:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР