Прекомерно високи очаквания имаше около изслушванията на главния прокурор Иван

...
Прекомерно високи очаквания имаше около изслушванията на главния прокурор Иван
Коментари Харесай

НОВИНИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ: Гешев заговори по европейски, Петков – обладан от реваншизъм! Четворната ламя готви саморазправа чрез арести на опоненти и ликвидиране на ДАНС

Прекомерно високи упования имаше към чуванията на основния прокурор Иван Гешев и министър-председателя Кирил Петков в Мониторинговата група за демокрацията на Европейския парламент. Изслушвания, предизвикано от евродепутатката Елена Йончева в услуга на Четворната коалиция.

И въпреки всичко изненада имаше. Поднесе я Иван Гешев, чието сатанизиране продължава към този момент пета година. Да, три години преди да стане основен прокурор и изключително откакто встъпи в служба. Обвинител №1 заприказва по европейски. Гешев явно съумя да накара даже наетите от представители на родната олигархия европарламентаристи да признаят, че казусът у нас надалеч не се свежда до мястото на прокуратурата, а в задкулисието, което диктува дневния ред. По европейски Иван Гешев даже сподели извънредно положителни умения да отиграе искрено поръчкови, манипулативни и оскърбителен намеци, маскирани като въпроси, които скупчените репортери на български медии, пробваха да му пробутат.
свързани новини152270преди 4 часа31407преди 3 часа
Забелязахте ли, че даже тематиката за кюлчета, пачки, перачки, къщи и тъщи провокира нулево внимание. Сигурно е, че и вътре при чуването е било същото. Защото е ясно – в множеството случаи приказваме за фабрикувани компромати, които мафията се пробва да пробута като следствия за закононарушения. Гешев приказва не просто като основен прокурор, той приказва като общественик, угрижен за същинските проблеми пред върховенството на закона. За тежките последствия, които зад прикритието на „ правосъдна промяна “, могат да настъпят с ликвидирането на спецправосъдието, с унищожаването на Антикорупционната комисия и последващото й преобразяване в комфортна и послушна бухалка на новата власт.

Съвсем друго бе държанието на нахиления министър председател „ Просто Киро “. За следващ път наблюдавахме театъра на самонадеяността. Петков продължи безсрамно да упорства, че прокуратурата би трябвало да стане подчинена на менторите му. Но призна, че това не може да стане на този стадий. Тук Кирил Петков открехна идващия проект на задкулисието. Да търси метод да провокира предварителни парламентарни избори, в случай че успее преди този момент да контракти бъдеща коалиция, със сигурни най-малко 160 гласа. Час откакто Иван Гешев предизвести, че с изключение на инфлацията и цените, рекордни равнища скоро ще отчитаме и във връзка с престъпността, само че освен битовата, а и онази – мутренската от средата на 90-те години, Кирил Петков даде рискова поръчка. Министър-председателят разгласи планове за чистка в ДАНС, тъй като видите ли, сътрудниците били назначавани през годините. Вината на същите тези чиновници на ДАНС е единствено една, че до момента не са създали задоволително, с цел да разкрият и съберат доказателства, с цел да не може кукловодите на Кирил Петков даже и да си помислят, че могат да ръководят разпадащата се страна.

От думите на „ Просто Киро “ се разбра, че упоритостите на Четворната коалиция са освен да унищожат прокуратурата, само че към този момент към това се прибавя и тотално преодоляване на службите посредством унищожаването им. Какво ще се случи ли? Всички можем да се сетим и да се върнем точно в зората на демокрацията, когато тъкмо поради сходни чистки проведената престъпност направи първите си стъпки, разви се под чадъра на тогавашните следствени органи. Фундаментално, 90-те години отпред на следствието беше Бойко Рашков, през днешния ден той има имение с 12 тоалетни и управлява Министерство на вътрешните работи. Но никой не му търси сметка за парцелите за десетки милиони, в случай, че през целия си професионален живот е бил на обществени постове. Нима не е ясно, че заплатите на Рашков даже не стигат за 12-те тоалетни на имението му. А МВР-министърът има още купища парцели.

Министър-председателят си разреши от Европейския парламент да разгласи, че се готвели и арести. Интересно, нали?! Арестите ще се изпълнят с политически съперници, стопански съперници и инакомислещи. Що за правова страна сме? И кого ще арестуват - който Прокопиев уточни ли? Вчера в личния си “Дневник” Иво Прокопиев разгласи, че ще закрива прокуратурата и КПКОНПИ, през днешния ден в куклата му министър председател повтори същите опорки. Утре Надежда Йорданова даже ще внесе законопроектите, с които Прокопиев ще се разправи с Антикорупционната комисия, която му наложи запор за над 200 млн. лева, а девет пъти съдът отхвърля да го вдигне. Заради това унищожаваме КПКОНПИ и подвигаме запора. За заличаване е и спецправосъдието, тъй като проверява секретарите на президента и пред него обвиняем бе още веднъж Прокопиев.

Арогантността на „ Просто Киро “, нефелността на новата власт, тоталният разпад в страната, който се популяризира като вирус, намират естествена стена в личността на основния прокурор. Колкото и да е парадоксално, само че Четворната ламя, в каквото се е трансформирала ръководещата коалиция, е на път да трансформира Иван Гешев в естествения бранител на нормалността, на националния интерес, на обичайните полезности. Докато Петков предава националния интерес и суверенитет на всички равнища, естествената съпротива в лицето на ГЕРБ е съмнително пасивна. Това поражда потребността от контраст, в какъвто ръководещите трансформират точно основния прокурор посредством безпринципните офанзиви в услуга на подсъдими бегълци от правораздаването. Реваншизмът на Петков ще погуби тази власт, това към този момент е ясно, въпросът е дали българите ще разрешат по-късно още веднъж да бъдат излъгани от същите кукловоди, които ни сервираха подмяната.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР