Преките чуждестранни инвестиции у нас за периода януари – април

...
Преките чуждестранни инвестиции у нас за периода януари – април
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Въпреки кризата постигнахме 4% икономически растеж

Преките задгранични вложения у нас за интервала януари – април са тройно по-големи от предходната година

Ковид рецесията, инфлацията и войната сътвориха невиждана обстановка и все пак в тази четворна коалиция успяхме да реализираме 4% стопански напредък, посочи министърът на нововъведенията Даниел Лорер по време на дебата за вота на съмнение в Народното събрание, заяви.

"Вие не сте виждали такива тройна рецесия, вие управлявахте удобно и България отново не доближи Румъния, а креташе с 2-3% годишен напредък ", обърна се той към предходните ръководещи.

"Преките задгранични вложения у нас за интервала януари – април са тройно по-големи от предходната година макар тройната рецесия, през която водим страната ", добави още Лорер.

По отношение на вложенията той акцентира, че от март, когато министерството е почнало да сертифицира, са насърчени 8 компании за 150 млн. лева и 1300 нови работни места.

"Моля, не манипулирайте жителите ", обърна се Лорер към Трифонова от ГЕРБ, която преди него разгласи, че сертифицираните компании са били единствено 2, а по отношение на година обратно имало спад от 80% на насърчените компании.

Следващата операция е - насърчаването през Закона за поощряване на вложения е дребна част от общите вложенията, другояче те са над 400 млн. лева В Българската организация за вложения се работи за благоприятни условия за над 1,4 милиарда лева

Лорер отговори и на Каримански, който съобщи, че в обединението не е било разисквана смяната на устава на ББР, с която кредитния предел се лимитира до 5 млн. лева, само че се дава опция преструктурираните заеми да превишат тези 5 млн. лева

"Промяната в устава има единствено за цел отбрана на интереса на страната, смяната съдържа единствено съществуващи експозиции за над 5 млн. лева да могат да се трансформират, когато се отнася за индикиран заем, защото тежкото завещание на заемите принуждават настоящето управление да го прави. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР