Прекаленото излагане на светлина нощно време води до трупане на

...
Прекаленото излагане на светлина нощно време води до трупане на
Коментари Харесай

Нощните светлини водят до затлъстяване

Прекаленото излагане на светлина нощно време води до трупане на килограми, даже в случай че човек си надделява на апетита и не заобикаля физкултурата, откриха учени от Охайо, представени от Physorg.

Лабораторни мишки, изложени на относително слаба светлина нощем в продължение на осем седмици, качили по 50% повече телесна маса от посестримите си, за които денят и нощта били естествени. И двете групи гризачи тичали и хапвали поравно. Но осветяваните мишки дебелеели.

Причината наподобява е в неестественото време, по което почнали да се хранят мишките, чиито нощи били по-светли. Имало и група гризачи, които нямали избор в това отношение - хранели се единствено в нормалните за това часове. И не наддавали.

Оставени сами на себе си, обаче, " осветяваните " мишки почвали да ядат в неправилното време, очевидно обърквайки метаболизма си. Освен че дебелеели, те развивали и преддиабетични положения.

Учените се въздържат от безапелационни заключения, само че най-сериозно повтарят предизвестията на нашите баби - не яжте късно вечер. И се замислете за същинската щета от тв приемника и компютъра - пропуснатата закуска и тъпченето посреднощ.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР