Преживях Холокост“ – така 21-годишната Мия Шем от френско-израелски произход

...
Преживях Холокост“ – така 21-годишната Мия Шем от френско-израелски произход
Коментари Харесай

Освободена от “Хамас“ заложничка: Преживях Холокост

„ Преживях Холокост “ – по този начин 21-годишната Мия Шем от френско-израелски генезис разяснява времето, което е прекарала като пленник на „ Хамас “.
Прочетете още
Шем беше една от първите арестувани от групировката, за която стана ясно, че е жива. Докато се намира от другата страна на Ивицата Газа, „ Хамас “ разгласява видеоклип с нея, в който момичето моли за помощ. Това беше първото видео със пленник, пуснато от групировката.

Младата жена е отвлечена по време на фестивала за електронна музика „ Нова “, който се организираше наоколо до Ивицата Газа. Шем е държана в плен на „ Хамас “ в продължение на 54 дни и в този момент споделя, след което е освободена. Сега дамата споделя за първи път какво се е случило.

„ За мен беше значимо да дам изявление, само че след време, с цел да мога да помисля. Да помисля за хората, които живеят в Газа, кои са те и през какво прекосих аз “, споделя тя.

„ Преминах през Холокост. Всеки човек там е терорист “, споделя Мия Шем.

„ Това са цели фамилии, които са под контрола на „ Хамас “. В един миг осъзнах, че съм пленник във семеен дом на терорист. Започнах да си задавам въпроси – за какво тук има толкоз доста деца? Защо има и жена тук? “, спомня си Мия.

Казва, че изпитвала непрекъснат боязън.

„ Бях затворена в тъмна стая. Забраняваха ми да приказвам, не разрешено на никой да ме вижда, да знае къде съм. Бях скрита. Имаше терорист, който 24/7 ме наблюдаваше – изнасилваше ме с очите си “, споделя младата жена.

Това, че тя е била пленник в фамилната къща на терориста е обтегнало връзките с жена му. „ Тя мразеше фактът, че ние сме в една стая. Поради което ме мъчеше – носеше на него храна, само че на мен не. Не ядях по два-три дни “, споделя Шем.

Споделя, че единственото нещо, което я е избавило от обезчестяване е фактът, че дамата на терориста и децата му били в прилежащата стая.

„ Не можах да дремя в продължение на 54 дни. Най-много по час всеки ден. Как може да заспиш умерено до момента в който те гледа терорист? “, споделя дамата.

Нападението на „ Хамас “ от 7 октомври е най-смъртоносното в 75-годишната история на Израел. При него бяха убити 1200 души, а други 240 бяха взети за заложници. В резултат на това Израел поде масирана военна интервенция в Ивицата газа. До момента са починали 21 000 палестинци, а 2,3 милиона души бяха принудени да се изтеглят.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР