Преизбирането на Матарела, който отначало отказваше да остане за втори

...
Преизбирането на Матарела, който отначало отказваше да остане за втори
Коментари Харесай

Серджо Матарела положи клетва за втори мандат като президент на Италия

Преизбирането на Матарела, който изначало отхвърляше да остане за втори седемгодишен мандат на поста, до известна степен краткотрайно успокои напрежението в необятната ръководеща коалиция в Италия след едноседмичните безплодни старания за намирането на негов правоприемник.

„ Все още би трябвало да работим дружно, с цел да укрепим Италия, оттатък актуалните компликации “, сподели 80-годишният Матарела в речта си пред Народното събрание.

Матарела означи, че не е бягал от отговорността да встъпи във втори мандат заради рецесията с ковид и сложните стопански, и обществени условия в Италия.

Италия е записала повече от 147 000 смъртни случая oт COVID-19, вторият най-голям брой в Европа след Англия, а стопанската система към момента се възвръща от шока, нанесен на бизнеса от многократните локдауни и ограничавания.

Матарела, който е от Сицилия и е някогашен министър, завоюва уважението на италианците със скромността и умереността си и със спокойствието, което демонстрираше при оправянето с многочислените политически рецесии и по време на изключителната здравна обстановка.

В политическата система на Италия президентът е авторитетна фигура, която назначава министър-председателя и неведнъж точно президентът е предназначен да реши политическите рецесии.

Очаква се с наближаването на парламентарните избори при започване на идната година напрежението в необятната ръководеща коалиция на премиера Марио Драги от ден на ден да нараства, защото партиите от ден на ден ще стартират да се състезават за печелене на поддръжка измежду гласоподавателите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР