Преходният период за Брекзит може да бъде удължен, заяви председателят

...
Преходният период за Брекзит може да бъде удължен, заяви председателят
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Няма време за преговори, преходът след Брекзит трябва да се удължи

Преходният интервал за Брекзит може да бъде продължен, съобщи ръководителят на еврокомисията Урсула фон дер Лайен в изявление за френския вестник " Лез еко ". Той би трябвало да продължи до края на 2020 година, ако Англия фактически напусне Европейски Съюз на 31 януари.

" Много съм обезпокоена какъв брой малко време за договаряния ни остава. Не става дума единствено за подписване на комерсиално съглашение, а и за доста други тематики. Струва ми се, че и двете страни би трябвало съществено да се запитат допустимо ли е всички тези договаряния да се състоят в толкоз къс период. Мисля, че в случай че стане належащо, би трябвало да се договорим за удължение на преходния интервал ", декларира Фон дер Лайен.

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че обсъжданият в английския парламент законопроект за Брекзит планува преходният интервал да е от 1 февруари до 31 декември 2020 година без опция за удължаването му.

Урсула фон дер Лайен подсети, че с цел да има достъп до единния европейски пазар, Лондон ще би трябвало да дава отговор на разпоредбите на Европейски Съюз и да подсигурява съпоставими условия в производството на артикули и услуги. В противоположен случай ще би трябвало да се контракти въвеждане на мита и ограничаващи ограничения, предизвести тя.

" Дълбоко имам вяра в нуждата да се поддържат положителни връзки с нашите съседи. Имаме задоволително запаси за развиването на стопанската система ни и бихме желали да включим нашите английски другари в тази среда ", споделя в изявлението тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР