Преговорите за съставяне на правителство ще се излъчват онлайн, най-вероятно

...
Преговорите за съставяне на правителство ще се излъчват онлайн, най-вероятно
Коментари Харесай

Преговорите за кабинет ще се излъчват онлайн, вече са обсъждани имена на министри

Преговорите за сформиране на държавно управление ще се излъчват онлайн, най-вероятно те ще стартират от средата на идната седмица. Това съобщи в студиото на bTV тази заран Даниел Лорел от " Продължаваме промяната ".

„ Направихме първата совалка, първата стъпка е направена. Имаме чувство за скромност и обраност както в нашия тим, по този начин и в нашите бъдещи коалиционни партньори. Това отваря вероятности “, разяснява той във връзка първите срещи на неговата политическа мощ с „ Демократична България ”, Българска социалистическа партия и „ Има такъв народ “ за сформиране на държавно управление.

Всяка една от страните " приготвя тимовете, които ще договарят ", добави Лорел.

Той не отхвърли, че в „ Продължаваме промяната “ към този момент са обсъждани имена на министри и означи, че в никакъв случай не са го крили. Лорел удостовери, че Николай Събев е спряган за транспортен министър, а неговата кандидатура - за министър на външните работи. Потвърди и че са водени диалози със служебния министър на образованието проф. Николай Денков да резервира поста си и в бъдещото държавно управление, а той се отнасял " със благосклонност към концепцията “. На този стадий няма и възражения Кирил Петков да е премиера, " не сме чули никоя от тези партии да се опълчва ", показа той визирайки при първите срещи с „ Демократична България ”, Българска социалистическа партия и „ Има такъв народ “  н

Цитираните имена за министри обаче към този момент били единствено хрумвания поради идните договаряния с другите политически сили за сформирането на кабинет, посочи Лорер.

Що се отнася до това дали са обсъждали имена на министри от партиите, с които договарят и ще оглави ли да вземем за пример Христо Иванов правосъдното министерство, Даниел Лорер акцентира: „ Не ни се желае да раздаваме министерства и да стартираме работа, преди да се съгласим какво вършим по обособените тематики “.

Лорел даде и дефиницията за политическия профил на Политическа партия. " Продължаваме промяната " е центристка партия, точно това значи десни политики за реализиране на леви цели. Центърът може да притегля гласове и от двете страни на политическия набор “, изясни той.

За своя политически път Лорер показа, че е бил член на социалистическото придвижване в Израел и съгласно него " модерното ляво се доближава към модерното дясно " изключително в поддръжката за пазарната стопанска система.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР