Преговорите за кабинет напредват значително - договорено е правителство с

...
Преговорите за кабинет напредват значително - договорено е правителство с
Коментари Харесай

Офнюз: Договорен е кабинет с подкрепата на всички без ПП-ДБ и Възраждане

Преговорите за кабинет напредват доста - контрактувано е държавно управление с поддръжка от всички парламентарни сили без ПП-ДБ и " Възраждане ", оповестиха източници на OFFNews oт ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Вече са водени диалози за систематизиране на министерствата - водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова договаря с водача на ГЕРБ Бойко Борисов за министерски постове в земеделското и общественото министерство. Идеята е да ги оглавят Иван Иванов и Георги Гьоков. Същевременно ГЕРБ настояват да оглавят Министерство на вътрешните работи и районното ведомство.

Източници на OFFNews оповестяват, че информацията ще се удостовери след края на двустранните срещи, откакто парламентарните групи на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " ИТН " се срещнат през днешния ден в постройката на Народното събрание. 

Корнелия Нинова упорства Българска социалистическа партия да получи и министерския пост в Министерството на стопанската система и нововъведенията, а министър да е Димитър Маргаритов, само че ГЕРБ не са съгласни, настояват още осведомените с преговорния развой. От Българска социалистическа партия са склонни вместо стопанската система да вземат културата, научи още OFFNews.

Според източниците ни ГЕРБ чакат всичко да е контрактувано до събота. В същото време този период е прекомерно къс за Българска социалистическа партия, защото левицата би трябвало да организира вътрешно допитване измежду членовете си за възможна коалиция с ГЕРБ.

Междувременно от " ИТН " обявиха пред OFFNews, че ГЕРБ не договарят с тях за министерски постове, тъй като в случай че ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се спогодят, биха имали болшинство и без Има Такъв Народ.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР