Преговорите с Русия започват да изглеждат конструктивни, заяви един от

...
Преговорите с Русия започват да изглеждат конструктивни, заяви един от
Коментари Харесай

Москва осъзна "истинската цена на войната" и преговорите започват да изглеждат "конструктивни"



Преговорите с Русия стартират да наподобяват " градивни ", съобщи един от украинските договарящи, описвайки това, което той възприема като явна смяна в отношението на Москва към украинската опозиция и тежките интернационалните наказания.

Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, сподели, че е забелязал смяна в метода на Русия, защото тя осъзнава " същинската цена на войната ".

" В самото начало на войната те упорстваха за тотална доминация. Те не чакаха, че Украйна ще окаже толкоз сериозна опозиция “, сподели Подоляк в изявление за канадския ежедневник The Globe and Mail в западноукраинския град Лвов, съобщи Франс прес.

" Те стартират да осъзнават същинската цена на войната едвам в този момент. И в този момент започваме да водим градивни договаряния ", добави президентският консултант, който взе участие в първите два кръга на договарянията сред Русия и Украйна, извършени на границата с Беларус.

Според Украйна трета сесия на договаряния е планувана за понеделник.

Руснаците " изгубиха големи количества техника и жива мощ. Санкции, каквито в никакъв случай до момента не сме виждали, водят до колапс стопанската система им. Русия се трансформира в страна отвън закона на интернационалната сцена и тяхната агитация въобще не работи ", сподели още Подоляк.

Той повтори настояването на президента на Зеленски НАТО да наложи неразрешена за полети зона над Украйна, което обаче западният боен алианс продължава да отхвърля.

Подчертавайки, че и двете страни в договарянията са се споразумели да не разискват детайлности за тях, Подоляк сподели, че задачите на Украйна остават неотложно преустановяване на огъня, гаранции за сигурност, че страната няма да бъде атакувана още веднъж, и забележителна отплата за загубата на човешки животи и материални вреди на украинците градове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР